Direcția de Transporturi – activitate curentă pe drumurile din județ

Una din direcțiile de acțiune ale Direcției Județene de Transporturi și Control Trafic este cea de eliberare a autorizațiilor special pentru transportul agabaritic, acțiune despre care directorul Marius Olteanu declară:

”În ceea ce privește controlul traficului, am început cu activitatea de prevenție și de încheiere a cât mai multe autorizații speciale de transport agabaritic, în așa fel încât să nu îngrădim transportatorii, dar în același timp să obținem și niște venituri cu care să  acoperim cheltuielile cu lucrările de întreținere.

Sper să reușim să ne depășim targetul stabilit, de 3 miliarde de lei, din aceste autorizații speciale de transport.

Când am venit în această Direcție încasările se situau undeva la 800 de milioane lei. Anul trecut am avut 2 miliarde și vreo 300 de milioane, iar anul acesta ne-am propus 3 miliarde!

Trebuie precizat și faptul că a crescut totodată volumul amenzilor. Cei ce nu înțeleg că trebuie să își încheie aceste autorizații speciale vor fi amendați. Unii înțeleg necesitatea acestui lucru, alții nu, alegând calea mai puțin legală, transportul în afara orelor de program. S-a luat decizia, la nivel  de instituție,  ca în această  perioadă să  lucrăm în două schimburi. Vom  efectua astfel controale și după încheierea programului.”

Un alt aspect al activității direcției conduse de Marius Olteanu vizează sesizările primite, sesizări ce sunt tratate cu maximă seriozitate:

”Am primit recent o serie de sesizări pe partea de împădurire, pe baza cărora am demarat procedura de evaluare… Am trimis un profil transversal, strict pe zona respectivă, în așa fel încât împreună  cu Direcția Silvică să facem o delimitare și o marcare a pomilor care sunt plasați pe partea de acostament a câtorva drumuri județene.

Este vorba de DJ  412 C, în zona Podișor și de DJ 601, porțiunea  de la Malu Spart spre DN 61. Acum suntem cu marcatul de la zona Podișor, urmând să ne facă o evaluare. Conform legii silvice, tot ceea ce depășeste diametrul de 5 cm intră la o altă categorie. Nu se mai pot face defrișările până nu se face o marcare prealabilă.

Au delimitat ei ( Direcția Silvică – n. n.) fondul forestier, pentru a nu apare alte divergențe, urmând să demarăm procedura de tăiere”.

Evident, din ”raportul de activitate” nu pot lipsi lucrările efectuate pe drumurile județene administrate de Direcția de Transporturi:

”Joi, 12 iulie, s-a semnat  contractul pentru covorul asfaltic pe 401, de la Vărăști-Dobreni, o porțiune de 3 km.

În același timp, suntem în procedură, aproape de final, pentru digul de la Comana, pe DJ 411, pe zona de la Lebădă, la intrarea în comuna Comana. Această zonă a fost omisă când s-au executat lucrările pe DJ 411, nefiind prinsă nici la etapa de proiectare și, de aceea, am decis să facem o preluare a denivelărilor, să executăm un covor asfaltic, iar între straturi să venim cu un produs antifisură ca să mai atenuăm cedările ce vor mai apărea ulterior pe carosabil.

În urma lucrărilor de întreținere de acum 2 ani am observat că la momentul acesta situația s-a stabilizat, carosabilul nu s-a mai faliat, ca atare am luat decizia  să îl prindem ca un covor asfaltic, în două straturi, cu o preluare a denivelărilor  pe toată această zonă”, spune directorul Marius Olteanu.

Acesta mai precizează că ploile din ultima perioadă nu au ”dereglat” programul de întreținere a drumurilor din județ:

”Continuăm lucrările de întreținere. Sunt câteva drumuri județene, cum ar fi DJ 503-  sectorul de la Toporu la Drăgănești – pe care am mai intervenit cu piatră. Măcar să îl ținem în stare acceptabilă până la demararea proiectului. Nici nu putem face mari investiții pe el, dar măcar să îl aducem la un nivel încât să se poată circula normal pe  carosabil.

În privința lucrărilor de plombare a carosabilului, acestea au fost stopate, pe moment. Mai sunt câteva, pe zona de nord a județului. Avem sectorul DJ 602, Săbăreni-Joița, unde traficul este intens. Deja în acest loc s-a deviat infrastructura.

Acest drum județean are un anumit tip de infrastructură care nu se pliază pe transportul masiv. Zona aceea care iese în autostradă, este un fel de  scurtătură, din centru și toți cei care au învățat-o, acum o folosesc și scurtează pe acolo.

În ceea ce privește lucrările de întreținere, acestea sunt realizate pe toată perioada anului. Datorită faptului că au fost efectuate bine din punct de vedere calitativ, lucrările acestea sunt din ce în ce mai puține și apar din ce în ce mai rar.

Trebuie menționat în același timp faptul că nu poți interveni oricând și oricum. Pe un sector de drum trebuie să faci un minim 10-15 tone de asfalt ca să poți să acoperi crăpărturile din carosabil. Le acoperim provizoriu cu piatră până când se mai deteriorează. Nu poți să iei 2 tone de material de la furnizor ca să astupi doar 2-3 gropi”.

Directorul Marius Olteanu vorbește și despre dotarea direcției pe care o conduce:

”Suntem ”în linie dreaptă” cu proiectul european privind dotarea cu utilaje a Direcției. Anul acesta cred că se va desfășura licitația și livrarea utilajelor și sperăm ca în cursul anului viitor să punem, deja, utilajele ”la treabă”, să începem să facem noi covoarele asfaltice, la început lucrări mai mici, pe zonele ce, din diferite motive, nu au fost prinse în proiecte, și care între timp s-au deteriorat”.

 

The post Direcția de Transporturi – activitate curentă pe drumurile din județ appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Direcția de Transporturi – activitate curentă pe drumurile din județ

Comentarii

comentarii