Fără categorie

Două zile cu vreme rece și închisă: ninsori, lapoviță, ploi și polei

ANM a emis o informare meteorologică conform căreia în următoarele două zile va ninge abundent în România.

Intervalul 22 ianuarie, ora 05 – 23 ianuarie, ora 14
Fenomene: ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei

INFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității.

Începând din noaptea de marți spre miercuri (22/23 ianuarie) și în cursul zilei de miercuri (23 ianuarie), în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

www.realitatea.net

The post Două zile cu vreme rece și închisă: ninsori, lapoviță, ploi și polei appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Două zile cu vreme rece și închisă: ninsori, lapoviță, ploi și polei

Comentarii

comentarii