Fără categorie

DUBLAREA alocației copiilor se amână pentru luna iulie

Ministrul Muncii anunţă amânarea intrării în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii: „Se va putea opera la rectificarea bugetară din iulie” . Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că cel mai probabil, Guvernul va amâna până în luna iulie intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor.
După ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea PSD privind dublarea alocaţiilor pentru copii, ce ar fi trebuit să intre în vigoare în următoarea lună, Ministrul Muncii spune că majorarea alocaţiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, deoarece nu sunt fonduri prevăzute în buget.
„Noi suntem oameni responsabili, am punctat acest aspect al responsabilităţii şi cu privire la creşterea cu 40% a pensiilor. Sigur că-ţi doreşti, dar o faci raţional, o faci în baza unor elemente care ţin inclusiv de creşterea economică şi de posibilitatea în resurse efective de a o acoperi. Aşa şi aici, nu se pune problema să nu dorim, dar trebuie făcută atunci când se poate şi cum se poate şi, în ceea ce ne priveşte, dorim să se întâmple, dar cel mai probabil se va putea opera la momentul rectificării bugetare din iulie”, a precizat Violeta Alexandru, la Adevărul Live.
Violeta Alexandru a mai precizat că legea a fost adoptată de Parlament după ce s-a conturat bugetul pe 2020. „Chiar nu se poate face peste noapte. Noi suntem oameni responsabili”, a spus ministrul Muncii.
(Jurnal)

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: DUBLAREA alocației copiilor se amână pentru luna iulie

Comentarii

comentarii