Fără categorie

După o vizită la Spitalul din Giurgiu, ministrul Sănătăţii anunţă investiţii majore în spitalele din judeţ

Sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a efectuat o vizită la Spitalul Judeţean Giurgiu, unde, printre altele, a participat la inaugurarea computerului tomograf şi sistemului informatic PACS.

Ministrul s-a întâlnit cu directorii de spitale din judeţ, iar vizita s-a încheiat cu o conferinţă de presă, în cadrul căreia Sorina Pintea a declarat că urmează investiţii majore în spitalele din Giurgiu.

Pe tot parcursul acestei vizite, alături de ministrul Sorina Pintea s-a aflat directorul Spitalului Judeţean, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina, care precizează, într-o postare pe pagina sa de facebook:

„Am primit astăzi, la Giurgiu, vizita ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea. Mai întâi, oficialul guvernamental a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, îi mulţumesc doamnei Sorina Pintea pentru tot #sprijinul acordat sistemului sanitar giurgiuvean!

Este vorba, în primul rând, despre dotarea cu echipamente a Spitalului Judeţean, cu fonduri asigurate prin Ministerul Sănătăţii. Mă refer la Computerul Tomograf şi sistemul informatic PACS, inaugurate astăzi, dar şi la celelalte echipamente pentru Unitatea de Primiri Urgenţe sau pentru Compartimentul Nou-Născuţi.

Totodată, doresc să precizez că, în 2019, vom primi, de la Ministerul Sănătăţii pentru #dotări la spitale, cele mai mari sume din ultimii 20 de ani! Astfel, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, avem 124 de miliarde de lei vechi, Secţia de la Vadu Lat – 10 miliarde de lei vechi, Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale primeşte 17 miliarde de lei vechi, iar Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru, 15 miliarde de lei vechi.

#Sănătatea este un domeniu #prioritar pentru Guvernul României, dar şi pentru noi, administraţia judeţeană! Am reuşit, în circa 3 ani, să facem la Spitalul Giurgiu cât alţii nu au făcut în 8 ani şi vom continua, atât cât ne va permite bugetul, să sprijinim investiţiile şi dotările Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu!

De asemenea, ca şi până, acum, prin facilităţile acordate medicilor, precum plata navetei şi asigurarea locuinţelor de serviciu, ne vom strădui să îi păstrăm pe specialiştii pe care îi avem, dar şi să aducem #medici noi!

Îi mulţumesc pentru vizită doamnei ministru Sorina Pintea, ştiu că ne putem baza şi de acum înainte pe ajutorul Ministerului Sănătăţii!”

The post După o vizită la Spitalul din Giurgiu, ministrul Sănătăţii anunţă investiţii majore în spitalele din judeţ appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: După o vizită la Spitalul din Giurgiu, ministrul Sănătăţii anunţă investiţii majore în spitalele din judeţ

Comentarii

comentarii