Fără categorie

Emil Vucă: ”În România, situația epidemiei de Covid-19 arată că Guvernul a eșuat în gestionarea ei!”

 

În conferința de presă de la sfârșitul săptămânii trecute, secretarul executiv al organizației municipale a PSD Giurgiu, avocatul Emil Vucă, a făcut un adevărat rechizitoriu legat de modul în care Guvernul Orban a gestionat epidemia de Covid-19 și a identificat și greșelile făcute care au dus la izolarea României în Europa.

”Evoluția epidemiei arată că Guvernul a eșuat. Guvernul este de vină pentru recrudescența epidemiei, pentru lipsa de încredere a populației, pentru deciziie proaste, unele de-a dreptul iresponsabile și care au făcut ca România să ajungă ciuma Europei, după cum ne-a numit ministrul liberal al Sănătății, Nelu Tătaru.

Situația este scăpată de sub control și Guvernul manifestă aceeași iresponsabilitate ca atunci când a impus restricții ilegale și anticonstituționale.

Anchetele epidemiologice sunt făcute de mântuială, dar pe bani grei”.

De asemenea Emil Vucă mai acuză guvernul că a adus țara în pragul haosului sanitar,  motiv pentru care PSD cere Guvernului și liderilor PNL să facă o campanie de comunicare care să ajute oamenii, să le recâștige încrederea și nu să servească interesele politico-electorale ale liberalilor.

”Cerem guvernului să distribuie persoanelor vulnerabile financiar măștile de protecție gratuite, așa cum prevede legea. Să readucă profesioniștii în funcțiile cheie și să elimine politrucii și să acă, pe bune, anchetele epidemiologice.

Cerem, de asemenea, să nu se mai amâne testarea statistică, singura care ar putea atesta științific, care este gradul de contaminare a populației”.

De asemenea, secretarul general al organizației municipale a PSD a prezentat cele zece cauze majore identificate ca fiind cauza transformării României în ”ciuma Europei”.

Printre acestea se află: restricțiile ilegale și neconstituționale, refuzul de a face testarea în masă, materialele de protecție neconforme sau false, anchetele epidemiologice făcute de formă sau deloc, controalele din spitale, la ordinul ministerului Sănătății, au fost făcute de echipe formate din oameni fără experiența necesară și care au înrăutățit situația, fără să rezolve problemele”, a mai spus Emil Vucă.

M.BSursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Emil Vucă: ”În România, situația epidemiei de Covid-19 arată că Guvernul a eșuat în gestionarea ei!”

Comentarii

comentarii