Fără categorie

Fundația ”Comber”, la final de drum în România

Sâmbătă, sala de ședințe a Consiliului Județean a găzduit o întâlnire între președintele Fundației Comber (fundație ce activează în România de mai bine de 20 de ani), John Mulligan și președintee CJ, Marian Mina, întâlnire la care au fost pezenți, de asemenea, europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu, primarul comunei Izvoarele, Silviu Cazacu și conducerea DGASPC Giurgiu.

După 20 de ani în care au sprijinit activ închiderea instituțiilor în care erau instituționalizate persoane cu probleme de sănătate mintală, inclusiv copii, susținând construirea de locuințe protejate în comunitate pentru cei care necesită încă îngrijire și asistență, voluntarii Fudației ”Comber” și-au încheiat activitatea în România și, implicit, și în județul Giurgiu.

Ei au anunțat că toate casele și locuinele protejate construite în județ sunt donate Consiliului Județean, trecând în patrimoniul instituției.

La finalul întâlnirii, președintele CJ, Marian Mina, nota, pe pagina sa de facebook:

”Am avut, astăzi, o întrevedere cu europarlamentarul social-democrat Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European, cu preşedintele Fundaţiei Comber, John Mulligan, şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, la sediul Consiliului Judeţean Giurgiu.

Preşedintele John Mulligan a venit în oraşul nostru pentru a anunţa oficial că misiunea fundaţiei irlandeze pe care o conduce s-a încheiat în ţara noastră.

Astfel, şi la Giurgiu, toate casele de tip familial şi locuinţele protejate construite aici de către Comber ne vor fi donate şi vor trece, astfel, în patrimoniul Consiliului Judeţean.

L-am asigurat pe preşedintele Fundaţiei Comber că vom continua munca începută de voluntarii irlandezi, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât şi în ceea ce priveşte procesul de dezinstituţionalizare a beneficiarilor sistemului de asistenţă socială. În acest sens, DGASPC Giurgiu va implementa, în perioada următoare, un proiect european pentru extinderea reţelei de asistenţi maternali.

Le mulţumesc celor de la Fundaţia Comber pentru tot ce au făcut în Giurgiu şi sunt convins că ne vor ajuta de fiecare dată când vom avea nevoie de experienţa dumnealor!”

The post Fundația ”Comber”, la final de drum în România appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Fundația ”Comber”, la final de drum în România

Comentarii

comentarii