Fără categorie

Guvernele vin şi pleacă, România trebuie să existe! La trei zile de la atacul asupra Ambasadei noastre de la Budapesta, Iohannis tace!

Evident că subiectul principal al zilei îl constituie demisia premierului Tudose şi formarea noului Guvern. Subiectul rămâne unul mai mult politic deoarece oamenii sunt interesaţi mai puţin de cine este premier ci de ceea ce face pentru ei guvernul pe care îl conduce. Deşi opoziţia prezintă această situaţie ca fiind una de excepţie, ea nu este singulară în Europa, dar asta e altă discuţie.

Acest scandal a venit însă la fix pentru a ascunde sub preş o situaţie cu adevărat gravă:  atitudinea inacceptabilă a preşedintelui Iohannis care, de trei zile, tace şi nu are nicio reacţie referitoare la atacul asupra Ambasadei României de la Budapesta.

Gestul provocator și agresiv la adresa României al extremiştilor unguri care, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2018, au acoperit emblema Ambasadei României de la Budapesta cu însemnul secuiesc este într-adevăr un gest fără precedent în lume.

O Ambasadă reprezintă teritoriul unei ţări, iar orice agresiune asupra ei este echivalentul unei agresiuni asupra ţării respective.

Iar Iohannis tace!

Prin lipsa lui de reacţie, preşedintele Iohannis induce ideea că tolerează asemenea acte de vandalism care au ca scop defăimarea simbolurilor naţionale.

Președintele României trebuia să condamne public astfel de manifestări inacceptabile care contravin spiritului şi prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice, mai ales că acest fapt aduce mari prejudicii de imagine României şi acreditează ideea că, în anul centenarului, ţara noastră este condusă de un preşedinte care nu este în stare să-i apere demnitatea şi chiar integritatea şi care nu se ridică la nivelul aşteptărilor poporului român.

Ca să fie limpede: situaţia guvernamentală este cu adevărat importantă şi merită toată atenţia dar asta nu înseamnă că abandonăm celelalte probleme iar agresivitatea Ungariei, respectiv a extremiştilor din această ţară, susţinuţi din interiorul României, reprezintă un risc la integritatea teritorială a ţării. Iar preşedintele reprezintă statul român!

Guvenul poate fi demis, vine altul! Pierde un partid guvernarea? Câştigă altul! Preşedintele e suspendat? Alegem altul! Asta se întâmplă dintotdeauna şi noi tot aici suntem pentru avem pace şi avem o ţară! Doamne fereşte să nu le mai avem!

M.B

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Guvernele vin şi pleacă, România trebuie să existe! La trei zile de la atacul asupra Ambasadei noastre de la Budapesta, Iohannis tace!

Comentarii

comentarii