Este un dialog imaginar, firește, dar transpus în practică esta exact așa! Este povestea tragicomică a bazinului didactic de înot pe care Primăria vrea să scape aruncându-l, peste Inspectoratul Școlar, în curtea unei instituții de învățământ.

Astăzi, inspectorul școlar general, Mirela Delea, a făcut, pentru presă, câteva precizări privind acuzațiile primarului Nicolae Barbu, apărute pe o rețea de socializare conform cărora Inspectoratul Școlar a refuzat să preia bazinul de înot construit lângă Steaua Dunării. Inspectorul general a prezentat și documente care dovedesc faptul că ”adevărul” primarului este foarte departe de ceea ce s-a întâmplat în realitate.

Trecând peste faptul că brusc și hodoroc tronc, primarul se gândește să dea cu bâta-n noua conducere a Inspectoratului, răspunzând la o postare din 8 ianuarie este altă poveste dar, cea a bazinului de înot este de-a dreptul de-a râsu plânsu! Practic, Inspectoratul Școlar și, implicit, Liceul ”Tudor Vianu”, s-au trezit, fără să li se ceară acordul sau să fie anunțați măcar, că sunt… fericiții posesori ai unui bazin de înot, dat în administrare de Primărie prin hotărîre de Consiliu Local.

Iată ce a declarat Mirela Delea, inspectorul școlar general:

”Consider tendențioase și neadevărate afirmațiile făcute de domnul primar și spun că întreaga procedură de transmitere a bazinului a început prost!

Pe data de 31 martie 2019, Consiliul Local dă o hotărâre privind administrarea de către ISJ, prin Liceul Tudor Vianu, a bazinului didactic de înot. Întrebarea este cum s-a dat această hotărâre fără acordul Inspectoratului Școlar, pentru că nu există nicio hotărâre a CA al ISJ în baza căreia să fi acceptat așa ceva, și nici din partea CA a liceului respectiv.”

1
2

Chiar, cum s-a luat hotărârea, mai ales că inspectorul general de la acea dată era și consilier local…sau poate tocmai de aceea? Sau poate domnul primar considera că, că având inspectorul cel mare are și Inspectoratul?

Dar stați așa că circul nu se oprește aici.

Nu există criterii pe baza cărora s-a făcut o selecție a unităților de învățământ cu privire la administrarea acestui bazin de înot și nici o analiză diagnostic, deoarece, la acest moment, planul de școlarizare 2019-2020, nu prevede profil sportiv la această unitate de învățământ.

Dar să continuăm! Pe 18.03.2019, Ca al ISJ, discută, la diverse, fără să se ia o hotărâre oficială cu privire la preluarea în administrare a bazinului de înot, dar transferă un post de îngrijitor de la  Scoala ”Marin Voiculescu” către Liceul ”Tudor Vianu”, fără a fi menționat și scopul acestui transfer. De menționat că în CA al ISJ nu apare nimic referitor la bazinul de înot. Continuarea este, vă asigurăm, de noaptea minții.

”Pe 11.03.2019, prin directorul de atunci, doamna Simedre, fără acordul CA, face o adresă către Inspectorat, prin care anunță că, Direcția Juridică și Administrație Locală a Primăriei, a adus la cunoștința școlii hotărârea de Consiliu Local, și solicită înființarea a trei posturi care să permită desfășurarea activității în cadrul bazinului de înot. O semnătură și o decizie pe care, doamna directoare și-o asumă singură”, spune Delea. 

3

După discuția de la diverse din CA al ISJ, Liceul ”Tudor Vianu” este informat, în data de 21.03.209, că se suplimentează cu o normă, personalul nedidactic.

Dar, lucrurile iau o turnură neașteptată: ”Pe data de 9.04.2019, suntem informați că Liceul ”Tudor Vianu” hotărăște să nu preia acest bazin de inot ! O hotărâre care apare, probabil, în urma declarațiilor de presă ale primarului și, în urma acestor declarații , se hotărăște, în CA, să se refuze preluarea acestui bazin. Pe 13.6, Liceul tudor vianu revine cu o hotărâre a Consiliului profesoral și a CA prin care mențin hotărârea din 09.04.2019 și spun că este o hotărâre definitivă: Liceul ”tudor Vianu nu dorește să preia acest bazin plecând de la ideea că, planul de școlarizare aprobat în ianuarie 2019 nu prevede resursă umană care să poată desfășura actități specifice și acuzând faptul că nu li s-a solicitat, anterior hotărârii, un punct de vedere. Repet, refuzul nu este al ISJ, ci este al liceului”,  a specificat Mirela Delea.

d

Cărui fapt să se fi petrecut o astfel de schimbare? Avea vreo legătură cu schimbarea conducerii școlii?

 

Povestea nu se oprește aici.

ISJ primește, din partea primăriei, pe data de 1.07.2019, o adresă prin care i se solicită să precizeze instituția pe care o propune pentru a prelua această investiție.

”Noi, în CA pe care l-am făcut chiar a doua zi, am discutat aceste aspecte și s-a hotărât amânarea până la momentul la care avem un punct de vedere al tuturor unităților de învățământ din municipiu. NU putem impune nimănui să preia acest bazin pentru că trebuie să existe și resursele necesare desfășurării activităților. Ceea ce face ISJ la acest moment este o analiză pertinentă a posibilităților de preluare a unei astfel de activități având în vedere că, la nivelul județului Giurgiu, avem doar trei profesori cu specializare natație. Inspectoratul Școlar are disponibilitate dar nu poți impune unei școli atâta timp cât nu există o procedură aprobată, pas cu pas, și la nivelul școlii” a mai precizat inspectorul general, Mirela Delea.

Ați înțeles, da, care e șpilul cu bazinul: îl avem, ce facem cu el? Îl dăm la Vianu” ! Inspectoratul știe? Nu! Vianu e de acord? Nu știm! Atunci li-l dăm, și gata, am scăpat de el! Cam așa a înțeles domnul primar să-și arate mușchii de stăpân pe învățământul giurgiuvean atâta timp cât pupilul său, Gigi Oprișan, era inspector general.

Ce e mai greu de înțeles e atitudinea de țață pe care Nicolae Barbu o împrumută atunci când lucrurie nu ies cum îi convin lui și care nu face decât să-l pună într-o lumină nefavorabilă.

M.B

 

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Halucinant! Nicolae Barbu către Liceul ”Tudor Vianu”: Ce-ai în curte? N-am nimic! Atunci, ia un bazin de înot!

Halucinant! Nicolae Barbu către Liceul ”Tudor Vianu”: Ce-ai în curte? N-am nimic! Atunci, ia un bazin de înot!

Comentarii

comentarii

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com