În această seară începe Festivalul Internațional – Concurs de muzică populară “Pe marginea Dunării”

Două zile de folclor de calitate la Giurgiu!
Festivalul internațional concurs de muzică populară “Pe marginea Dunării”, ajuns la ediția a XXXIII-a, se va desfășura astăzi, 27 iunie, și mâine, 28 iunie, pe esplanada Teatrului “Tudor Vianu”, cu începere de la ora 19.00, și va aduce pe scena giurgiuveană atât tinere talente din diferite zone folclorice ale ţării și de peste hotare, cât și nume mari ale folclorului românesc.
Festivalul este organizat de Consiliul Județean prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu și are drept scop descoperirea şi promovarea celor mai talentaţi interpreţi de muzică populară, punerea în valoare a cântecului și portului popular din diferite zone folclorice ale ţării și de peste hotare.
Soliştii vocali înscriși la concurs vor avea de interpretat două cântece, din care unul fără acompaniament muzical (doina sau baladă), specific zonei pe care o reprezintă, iar celălalt, cu acompaniament muzical.

Iată programul celor două zile de festival:
Marți, 27 iunie 2017
– ora 19:00 – spectacol concurs şi recital
În recital: Mariana Anghel, Claudia Torop, Niculina Stoican

Miercuri, 28 iunie 2017
– ora 19:00 – gala laureaţilor și recital
În recital: Ion Drăgan, Marius Ciprian Pop, Marius Zgâianu, Petrică Mâțu Stoian
Festivalul prezentat de Iuliana Tudor și acompaniat de Orchestra “Lăutarii”, condusă de dirijor Nicolae Botgros va fi transmis în direct de TVR3.Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: În această seară începe Festivalul Internațional – Concurs de muzică populară “Pe marginea Dunării”