În timp ce pompierii au înfruntat apele, cei din Primăria Giurgiu se ” jucau ” de-a omul invizibil

blog-posturaModul în care au intervenit autorităţile din municipiul Giurgiu, în timpul situaţiilor meteorologice deosebite din ultimele zile, a fost fost criticat de către prefectul Nina Carmen Crisu.
Într-o recentă conferinţa de prese, prefectul judeţului Giurgiu a apreciat modul în care s-a intervenit în toate localităţile din judeţ, cu excepţia oraşului Giurgiu:
” Punctele slabe pe care le-am înregistrat în aceste zile au fost la nivelul municipiului Giurgiu. Este adevărat că a căzut o cantitate mare de apă, că am avut şi grindină.
La o cantitate mare de apă, căzută într-un timp atât de scurt, nu rezistă canalizarea.
Dar, nu este prima dată când se întâmpla acest lucru. Cantitatea de apă care s-a strâns pe străzi a fost cu mult peste nivelul admis, multe dintre gurile de canal au refulat. Am hotărât ca în zilele următoare să avem o şedinţă, în care vom solicita o analiză a sistemului de canalizare al oraşului.
Pe de altă parte, în toate punctele critice din oraş am văzut doar reprezentanţii ISU, mai puţini reprezentanţi din compartimentul de situaţii de urgenţă al primăriei şi mai puţini angajaţi de la Apa Service. Era, în primul rând, datoria lor să intervină. Doar dacă nu puteau face faţa trebuia să apeleze la ISU.În municipiul Giurgiu, s-a apelat în totalitate la angajaţii ISU. Nu este normal. La un moment dat, a trebuit să fie chemate toate forţele din judeţ în oraş. Dacă erau ploi la fel de mari şi în judeţ, ce făceam? ”
Cele afirmate de către prefect au fost întărite şi de către colonelul Emil Apostol, comandantul ISU Giurgiu:
” Au fost 200 de apeluri telefonice în care ni se cerea să intervenim, toate din oraş.
Municipiul Giurgiu are trei maşini de pompieri, 3 motopompe transportabile şi 3 motopompe remorcabile.
A trebuit să chemăm toate efectivele noastre din unităţile de la Greaca, Călugăreni, Bolintin, Mihăileşti şi Roata. Toate forţele noastre au venit în municipiul Giurgiu. Nici dacă aveam 1000 de maşini de pompieri, nu puteam evacua noi apa din oraş. Trebuie gândită o soluţie pentru a rezolva problema sistemului de canalizare al oraşului Giurgiu „.Sursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: În timp ce pompierii au înfruntat apele, cei din Primăria Giurgiu se ” jucau ” de-a omul invizibil