Fără categorie

Încă o lovitură a polițiștilor de frontieră: bunuri de peste 500.000 de lei – confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu au organizat și desfășurat activități pe linia “prevenirii și combaterii traficului cu produse contrafăcute”, în urma cărora au fost descoperitepeste 2000 de bunuri cu numele și însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute,pe care 4 cetățeni români și un cetățean turc, cu vârsta cuprinsă între 22 ani și 52 ani, au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 14.10.2020, în urma analizei de risc specifice, pe sensul de intrare în țară, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în trei autocare, în compartimentele destinate bagajelor, mai multe colete de culoare neagră, ce conțineau cantitatea de 1.114 articole de vestimentație, 282 articole încălțăminte și 643 produse parfumerie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 500.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

The post Încă o lovitură a polițiștilor de frontieră: bunuri de peste 500.000 de lei – confiscate appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Încă o lovitură a polițiștilor de frontieră: bunuri de peste 500.000 de lei – confiscate

Comentarii

comentarii