Încă un caz de pestă porcină confirmat la Giurgiu!

De acestă dată, este vorba despre un animal sălbatic- un porc mistreț – găsit mort tot în zona Călugăreni – despre care dă explicații conducerea DSV Giurgiu, într-un comunicat oficial:

”Virusul pestei porcine africane a fost detectat într-o probă prelevată de la un porc mistreț găsit mort, de pe Fondul de vânătoare 14 Singureni Luncă, în zona localităţii Crucea de Piatră, comuna Călugăreni, județul Giurgiu (fondul de vânătoare face parte din zona de protecţie instituită în urma focarului de pestă porcină africană, la porc domestic din localitatea Brăniştari, comuna Călugăreni)

În urma notificării primite din partea Direcției Silvice Giurgiu, conform procedurilor, o echipă de medici veterinari din cadrul DSVSA Giurgiu s-a deplasat în zona unde a fost găsit mistrețul mort (un mascul în vârstă de aproximativ 36 de luni).

Respectându-se toate condițiile de biosecuritate, au fost prelevate probe, cadavrul a fost îngropat la locul în care a fost găsit efectuându-se o dezinfecţie riguroasă a zonei.

Probele prelevate de la mistrețul mort au fost trimise la Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, unde a fost confirmat diagnosticul de pestă porcină africană, în data de 14.09.2018.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Giurgiu sau autorităţilor locale.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic.

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Liviu FLORESCU”

 

The post Încă un caz de pestă porcină confirmat la Giurgiu! appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Încă un caz de pestă porcină confirmat la Giurgiu!

Comentarii

comentarii

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com