ISU VLAŞCA – deficit acut de ofiţeri. Cum se încearcă rezolvarea problemei?

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu se confruntă cu un deficit de personal la nivelul ofiţerilor de 50%, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Emil Apostol, şeful Inspectoratului.

„Instituţia noastră se confruntă cu un deficit însemnat de ofiţeri, ISU Giurgiu are încadrat cam 50 la sută din necesar la posturile de ofiţeri şi am făcut demersurile necesare pentru ocuparea acestor posturi către IGSU şi către conducerea Ministerului de Interne, care au aprobat scoaterea la concurs a unor posturi din sursă internă prin promovare din rândul subofiţerilor. (…)

An de an, avem o creştere a intervenţiilor în domeniul situaţiilor de urgenţă la care, din păcate, acţionăm cu acelaşi personal. Când ne-am înfiinţat, pompierii militari se ocupau doar de stingerea incendiilor şi, ulterior, am început să facem şi descarcerare. În clipa de faţă, avem echipaje specializate pentru intervenţii pe apă, echipaje de alpinişti, de scafandri, intervenţii de tip pirotehnic, avem o paletă foarte mare de acţiuni”, a declarat Emil Apostol.

El spune că la nivel naţional, IGSU va scoate la concurs 251 de posturi din sursă internă, dintre care pentru ISU Giurgiu au fost repartizate opt posturi. Pentru două dintre acestea din urmă vor fi organizate concursuri de către IGSU, iar pentru şase, concursurile vor fi organizate în teritoriu.

La toate capitolele avem lipsă de personal, dar cel mai deficitar, în clipa de faţă, ca încadrare suntem la suport tehnic la serviciul logistic, unde lucrăm doar cu câţiva oameni, şi la resurse umane, unde avem deficitul cel mai mare(…) Suntem foarte puţini, fiecare om, pe lângă domeniul pe care îl are, mai are alte două-trei atribuţii în plus pentru că nu putem spune oamenilor că nu putem interveni sau nu avem cu ce, pentru că noi apărăm viaţa în toate formele ei”, a încheiat Emil Apostol.

www.agerpres.ro

The post ISU VLAŞCA – deficit acut de ofiţeri. Cum se încearcă rezolvarea problemei? appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: ISU VLAŞCA – deficit acut de ofiţeri. Cum se încearcă rezolvarea problemei?