Peste 300 de jandarmi vor fi la datorie cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale și minivacanței de 1 Mai. În această perioadă jandarmii vor fi prezenți în mijlocul giurgiuvenilor și vor asigura măsurile necesare, astfel încât manifestările religioase și activitățile recreative să se desfășoare în condiții de siguranță.

Totodată, jandarmii vor fi angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională.

În Vinerea Mare, jandarmii vor fi alături de credincioși la slujbele dedicate Deniilor, în lăcașuri de cult din municipiul Giurgiu, orașul Bolintin Vale, localitățile Letca Nouă, Drăgănescu, Clejani și Malu Spart.

În noaptea de Înviere, începând cu ora 22.00, jandarmii vor asigura ordinea şi siguranţa publică la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, Mănăstirea “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Schitul „Sfântul Nicolae” și Biserica „Sfântul Haralambrie” din municipiul Giurgiu, la Mănăstirea Comana, Mănăstirea “Sfântul Ioan Rusul” din Slobozia, Mănăstirea “Buna Vestire”din Malu Spart și în zona lăcașurilor de cult din localitățile Remuș, Frătești, Dobreni, Bulbucata, Malu Spart, Drăgănescu, Letca Nouă, Clejani și Bolintin Vale.

Pentru a petrece aceste clipe în linişte şi siguranţă, cetățenii sunt sfătuiți:

 • să respecte indicaţiile jandarmilor;
 • să fie atenți pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase şi pe timpul deplasării cu lumânările aprinse;
 • să supravegheze în permanență minorii care îi însoțesc.

În perioada 30 aprilie – 01 mai a.c. jandarmii vor intensifica misiunile de patrulare pe raza municipiului și judeţului Giurgiu, independent și în cooperare cu Poliția, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică în locurile în care cetăţenii vor petrece ziua de 1 Mai.

Jandarmii vor fi prezenţi în zona:

 • pădurii Bălănoaia;
 • râului Argeş: localităţile Malu Spart, Drăgănescu, Poşta şi Căscioarele;
 • râului Neajlov: localităţile Iepureşti şi Singureni;
 • localităţii Comana şi a Parcului Natural Comana.

Având în vedere faptul că activităţile se vor desfăşura în zone în care publicul obişnuieşte să petreacă ocazional timpul liber, Jandarmeria reaminteşte câteva dintre obligaţiile legale la astfel de activităţi:

 • să respecte ordinea publică şi bunele moravuri;
 • să nu facă picnic în afara zonelor indicate pentru astfel de activităţi;
 • să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
 • să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate pentru a nu dăuna mediului înconjurător;
 • să lase curat locul în au făcut picnic.

Totodată, Jandarmeria le recomandă să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de băuturi alcoolice, să acorde o atenţie deosebită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale și să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112 sau să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică.

În aceste misiuni, jandarmii vor fi sprijiniți de efective din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, Direcției Poliției Locale și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu.

 Sursa: www.jandarmeriagiurgiu.ro
Articol sursa: Jandarmii giurgiuveni, la datorie în perioada sărbătorilor Pascale și minivacanței de 1 Mai

Jandarmii giurgiuveni, la datorie în perioada sărbătorilor Pascale și minivacanței de 1 Mai

Comentarii

comentarii

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com