Fără categorie

Legume de import fara acte de provenienta, intr-un depozit neautorizat la Adunatii Copaceni

Specialiştii Directiei Sanitar Veterinara si  Siguranta Alimentelor -Giurgiu deruleaza o  amplă acţiune de control pentru determinarea pesticidelor din legumele şi fructele aduse din import direct la punctele de descarcare deoarece nu se efectueaza  controale la Punctele de trecere a Frontierei.  In plus , alaturi de reprezentantii ANAF, sunt verificate documentele de provenienta. Deja a fost depistat un transport in nergula la Adunatii Copaceni.

Specialiştii DSVSA Giurgiu controleaza in aceasta perioada importatorii de  legume şi fructe pentru pentru determinarea pesticidelor din marfurile comercializate la nivelul judeţului.
Acţiunea este parte a operaţiunii de control “Demetra”, aflată sub coordonarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Verifcarile se desfasoara  direct   la punctele de descarcare, in judet, pentru ca  nu se fac controale  la Punctrele de Trecere a Frontierei,  dupa cum ne-a declarat directorul  DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu.

Marfurile  se  desigileaza impreuna cu reprezentantii ANAF,
se controleaza documentele , si dupa caz, se preleveaza probe daca nu au fost
prelevate inainte de transport .  La un un
prim astfel de control a fost   gasita
mafra  fara documente,  au fost recoltate probe si au fost
aplictate  amenzi.

Transportul, venit din Grecia,  avea destinatia  Adunatii Copaceni , unde nu exista nici macar depozit autorizat,  iar legumele, constand in; ceapa verde, patrunjel si marar,  nu aveau documente care sa ateste originea, motiv pentru care s-a dispus distrugerea acestora.   In plus , pe facturile respective  erau trecute  alte produse in vederea determinării conţinutului de reziduuri.

Camelia SachettiSursa: http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Legume de import fara acte de provenienta, intr-un depozit neautorizat la Adunatii Copaceni

Comentarii

comentarii