Fără categorie

”Lista rușinii” la ANAF

Nu ai plătit obligațiile fiscale în trimestru 2  2019 și în trimestru 3  2020, vei îngroșa lista rușinii de la ANAF. Mai exact, Agenția Națională de Administrare Fiscală va publica în această luna lista cu datornicii care nu și-au plătit dotoriile fiscale, conform legislației în vigoare.

În “lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în trimestrul doi 2019. ”Lista ruşinii” este reglementată de Ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Obligaţiile fiscale pentru T2 2019 sunt aferente perioadei aprilie – iunie 2019. În cadrul listei sunt incluse doar firmele care au datorii fiscale de la 100.000 de lei în sus.

ANAF va efectua modificări “în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.

Lista din acest an nu va cuprinde persoanele fizice, doar pe cele juridice, conform unor modificări legislative recente.

Alexandra BuzicăSursa:
http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: ”Lista rușinii” la ANAF

Comentarii

comentarii