Fără categorie

Mână liberă dată autorităților pentru impunerea regulilor, cu scopul de a se evita infectarea cu Coronavirus

Premierul Ludovic Orban a cerut autorităților o implementare mai riguroasă a reglementărilor din starea de alertă și mai multe controale, în condițiile în care România a înregistrat în ultimele zile un număr record de cazuri de cazuri de coronavirus.
El mai preciza  că pot fi luate măsuri la nivel local, inclusiv cea de impunere a carantinei locale, dacă situaţia o impune.
Orban a vorbit și despre locurile cu cel mai mare risc de infectare, potrivit statisticilor INSP. Pe primul loc sunt „nunţile, botezurile şi evenimente de acest tip în care nu s-au respectat măsurile de protecţie”. 
„Al doilea factor de risc l-a constituit transportul public – urban, intrajudețean şi interjudeţean și transportul spre și de la platformele industriale. Am solicitat intensificarea controalelor privitoare la respectarea regulilor”, a spus Orban.
Premierul a mai spus că până acum primarii s-au temut să ia decizii, pentru că era perioada dinaintea alegerilor locale, dar că acum trebuie să nu mai aibă această frică.

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Mână liberă dată autorităților pentru impunerea regulilor, cu scopul de a se evita infectarea cu Coronavirus

Comentarii

comentarii