Fără categorie

Mirela Delea:”Guvernul a tratat cu superficialitate pericolul epidemiei de coronavirus fiind interesați doar de alegerile anticipate”

Subiectul abordat astăzi, în conferința de presă de purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Mirela Delea, s-a referit la cea mai arzătoare problemă pe care o are România la ora actuală și anume epidemia de COVID-19:

”Este un moment în care chemăm la responsabilitate atât românii care trăiesc în România, cât și românii din diaspora.

Populatia trebuie sa isi mentina calmul, deoarece starea de agitatie creează panică și panica poate provoca situații dezastruoase pentru țară

Românii au dreptul la o corectă informare, și de aceea trebuie să filtreze cu grijă informațiile să și le ia doar din surse autorizate, ale instituțiilor abilitate.

 Prof dr. Streinu Cercel, Dr Raed Arafat au explicat clar de mai multe ori pe canalele de tv, în presa scrisă, care sunt recomandarile, simptomele bolii, formele bolii,efectele , etc. Nu trebuie să existe român care să nu cunoască aceste aspecte”.

Din păcate, deși am fost avertizați cu mai timp înainte și am am văzut experiența altor țări dar, din păcate, guvernul României nu a avut disponibilitatea de a-și mobiliza toate forțele în vederea pregătirii pentru o astfel de situație, iar acum, toate lucrurile se precipită și atitudinea lipsită de responsabilitate a guvernului crează o stare de insecuritate în rândul populației”, a declarat Mirela Delea.

În ceea ce privește situația creată de persoanele izolate la domiciliul Mirela Delea a acuzat autoritățile statului că nu se interesează de ele și că sunt lăsate în voia sorții.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, a atenționat guvernul că prioritatea zero trebuie să fie sănătatea populației, corecta informare, protejarea populației în fața unor astfel de pericole: ”A guverna o țară nu înseamnă a-ți urmări interesele politice! Într-o astfel de situație, sănătatea este o prioritate, sănătate nu anticipate, cum din păcate guvernul PNL și președintele încă vor”. 

În ceea ce privește autoritățile din teritoriu, delea a declarat că ”Avem un prefect incapabil să iasă public cu declarații clare cu privire la limitarea extinderii acestei epidemii. Cetățenii sunt ignorați, apar câteva comunicate transmise de la Guvern cu recomandări generale, dar nimic legat de situația locală, informații pe care atît presa cât și cetățenii le așteaptă”.

M.B

 

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Mirela Delea:”Guvernul a tratat cu superficialitate pericolul epidemiei de coronavirus fiind interesați doar de alegerile anticipate”

Comentarii

comentarii