Fără categorie

Muniție neexplodată descoperită la Băneasa

Un apel „112” primit vineri după-amiază sesiza faptul că pe un teren agricol din localitatea Băneasa a fost descoperită muniţie neexplodată.

Astfel, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu s-a deplasat la faţa locului pentru asanarea terenului.

A fost ridicat şi transportat, în condiţii de siguranţă, un proiectil cal. 75 mm, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate.

Informare preventivă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca” al judeţului Giurgiu vă informează faptul că cetăţenii trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU, apelând numărul unic de urgenţă 112, descoperirea unor elemente de muniţie rămasă neexplodată.

Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartuşe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:

– să nu le mişte de pe locurile pe care se află;

– să nu le desfacă şi să nu le predea operatorilor economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase);

– să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;

– să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

– să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;

– să nu se joace cu muniţii neexplodate;

– să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

The post Muniție neexplodată descoperită la Băneasa appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Muniție neexplodată descoperită la Băneasa

Comentarii

comentarii