Fără categorie

Niculae Bădălău, Ministrul Economiei, despre construcția  gazoductului Ungheni-Chișinău: ” Este un proiect strategic pentru Transgaz și pentru Ministerul Economiei” 

 

„Construcția gazoductului Ungheni-Chișinău este un obiectiv de importanță deosebită pentru România, pentru Republica Moldova și pentru întreaga regiune. Este un proiect strategic pentru Transgaz și pentru Ministerul Economiei. În primul rând, pentru că reprezintă o dovadă clară și concretă a angajamentului pe care România l-a luat pentru a sprijini Republica Moldova. În al doilea rând, pentru că este una dintre măsurile care contribuie la consolidarea securității energetice: mai multe surse de aprovizionare cu gaz înseamnă mai multă securitate energetică. Îndemn compania să se asigure că vor fi respectați toți termenii contractuali pentru finalizarea la timp a lucrărilor proiectate”, a declarat Niculae Bădălău, Ministrul Economiei.

La rândul său, Directorul General al Transgaz a declarat: „Realizarea acestui gazoduct duce la dezvoltarea durabilă a economiei naționale a Republicii Moldova și permite eficientizarea sectorului energetic al acestei țări. Totodată, construirea gazoductului asigură securitatea energetică, modernizarea și dezvoltarea infrastructurii energetice existente, îmbunătățirea eficienței energetic și integrarea pe piața energetică europeană”.

În cazul loturilor pentru care nu au fost depuse oferte conforme cu prevederile documentației de atribuire, Vestmoldtransgaz, a reluat procesul de achiziție și a inițiat recent 5 proceduri de licitație deschisă, la care se așteaptă să primească oferte până la data de 21 ianuarie 2019.

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Niculae Bădălău, Ministrul Economiei, despre construcția  gazoductului Ungheni-Chișinău: ” Este un proiect strategic pentru Transgaz și pentru Ministerul Economiei” 

Comentarii

comentarii