Fără categorie

Niculae Bădălău:” Prezența premierului Dăncilă, astăzi, în Parlament este un semn de respect și normalitate”

”Doamna Prim-Ministru Dăncilă a participat astăzi la Ora Guvernului, sesiunea de dezbateri parlamentare dedicată unei comunicări directe dintre Guvern și Executiv pe aspecte de larg interes public. Tema zilei, propusă de Opoziție, bineînțeles, a fost OUG 114, adică actul normativ care-și propune să pună capăt lăcomiei.

Vreau să fac doar două observații, pe marginea acestui subiect.

Prima este legată de respect. Doamna Premier Dăncilă s-a prezentat în fața Parlamentului în semn de respect instituțional față de puterea legislativă. Este o dovadă a normalității și a respectului față de separarea puterilor în stat pe care acest Guvern le-a respectat mereu. Nu cred că ar fi rău deloc ca măcar o parte dintre cei care aruncă fără încetare cu invective la adresa Guvernului să recunoască că noi, cei care suntem atacați, suntem mult mai respectuoși și mai atenți la ceea ce înseamnă democrație decât dânșii și poate ar înceta cu declarațiile politice de atac în favoarea unui dialog argumentat și constructiv.

A doua observație este legată de o abodare politică mai generală. Noi, Guvernul PSD-ALDE, am venit cu o serie de propuneri menite să creeze mai multă echitate în societate. Noi am spus că este o Ordonanță de Urgență îndreptată împotriva lăcomiei. Dacă am făcut bine sau nu, vor decide românii, la urne. Dar suntem consecvenți unei linii politice: am luat măsuri care au dus la creșterea reală a veniturilor românilor, care au dus în mod efectiv la combaterea sărăciei, măsuri care ne-am dorit să reducă decalajele și inechitățile. În schimb, Opoziția nu are niciun set de măsuri: când ne spun că luăm măsuri anti-economice (orice o fi însemnând asta), când participă, în mod demagogic la un concurs politic. Nu spun că nu este dreptul dânșilor să propună ce legi și amendamente consideră necesar. Tot ce spun este că pot renunța la demagogie, pentru că realitatea și istoria recentă ne arată că ei sunt cei care adoptă măsuri care sunt nu doar în detrimentul economiei, dar mai ales în detrimentul românilor”, este mesajul transmis de ministrul Niculae Bădălău pe pagina sa de facebook.Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Niculae Bădălău:” Prezența premierului Dăncilă, astăzi, în Parlament este un semn de respect și normalitate”

Comentarii

comentarii