Fără categorie

Niculae Bădălău: Toată arhitectura guvernamentală trebuie schimbată

badalau

Numit săptămâna aceasta în comisia de monitorizare a activităţii guvernului, senatorul Niculae Bădălău, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD, a prezentat joi, 27 septembrie, mai multe disfuncţionalităţi pe care le-a constatat în activitatea guvernamentală. Liderul PSD Giurgiu apreciază că trebuie făcută o schimbare substanţială a administraţiei din România:

„De când s-au mărit salariile în zona bugetară, forţa de muncă a trecut de la privat la stat. Trebuie să vedem cum controlăm efectul acesta. Toată arhitectura guvernamentală trebuie schimbată.
Avem extrem de multe agenţii şi instituţii. Unele sunt făcute prin lege, altele prin hotărâri de guvern.
Trebuie să vedem şi ce atribuţii dăm fiecăreia. Noi avem în prezent instituţii care avizează şi controlează. În niciun stat european nu se întâmpla acest lucru. Aceasta este cauza pentru care foarte multe instituţii nu au control. Sunt agenţii care primesc bani de la bugetul de stat, dar nu sunt controlate nici de Curtea de Conturi, pentru că nu se ştie de ele.De exemplu, pe lângă Agenţia pentru Minorităţi, aflată în coordonarea guvernului, am aflat că mai există una, cică, în oglindă cu Uniunea Europeană, nimeni nu o controlează. Sunt foarte multe scăpări. Este un aparat guvernamental încărcat, birocratic, greoi.
Doar la Secretariatul General al guvernului sunt peste 400 de angajaţi. În 2004 erau 90 de angajaţi şi funcţiona eficient, extraordinar de bine. În Ministerul Transporturilor avem 210 directori generali, fără o prea mare performanţă, o ştie toată lumea. Lucrurile acestea trebuie reanalizate.Ne gândim la o remaniere guvernamentală mult mai profundă, trebuie o schimbare de substanţă a administraţiei din România.”, a mai declarat liderul PSD Giurgiu.Sursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: Niculae Bădălău: Toată arhitectura guvernamentală trebuie schimbată

Comentarii

comentarii