Fără categorie

Noi metode de înșelătorie a bătrânilor, în plină pandemie de coronavirus. Ce solicită Primarul Nicolae BARBU, giurgiuvenilor, pentru a nu fi păcăliți…

Aveți mare grijă cui deschideți uşa în această perioadă! Hoții vin cu noi metode de înșelătorie în plină pandemie de Coronavirus. Aceștia sună la ușa bătrânilor și invocă o sumedenie de motive…
Unii spun că sunt trimiși de autorități să dezinfecteze casa sau că vin din partea unor societăți de binefacere. Este nevoie doar de un moment de neatenție și tâlharii fură tot ce găsesc în case.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București a dispus zilele trecute punerea în mișcare a acțiunii penale față de două individe  cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat săvârșit prin violare de domiciliu și profitând de situația prilejuită de starea de urgență.
La data de 24.03.2020, în jurul orei 13:50, profitând de situația prilejuită de starea de urgență inculpatele, purtând măști și mănuși chirurgicale, s-ar fi prezentat la domiciliul unui bătrân  în vârstă de 86 de ani, din București, sector 3, unde i-ar fi prezentat acestuia din urmă o legitimație aparținând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului București), pretinzând că au venit în control și că doresc să dezinfecteze apartamentul persoanei vătămate cu o substanță împotriva coronavirusului.
Astfel,  inculpatele l-ar fi convins pe acesta să le permită accesul în locuință, deși inculpatele nu aveau acest drept, unde una dintre inculpate i-ar fi distras atenția persoanei vătămate, purtând o conversație în sufragerie, iar cealaltă inculpată ar fi început să pulverizeze prin casă cu o soluție dintr-o sticlă inscripționată “Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenția de a sustrage bunuri.
Inculpatele nu au reușit să sustragă niciun bun deoarece au fost întrerupte de o vecină care le-ar fi surprins pe acestea în locuința bătrânului și care a sesizat organele de poliție. Ele au fost  de organele de cercetare penală ale Secției 12 Poliție București.
Într-un alt caz  o persoană pretindea că strânge bani pentru Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului din Capitală. Reprezentanţii unităţii sanitare au declarat  că nimeni nu strânge bani în numele IOMC, informează Agerpres.
„Sunt hoţi care profită de bunătatea oamenilor în perioada asta, care sunt dispuşi să ajute spitalele, şi ştim foarte bine, oamenii vin la spitale cu dulciuri, cu cafele, pentru medici, şi atunci profită de această bunătate a oamenilor, de îngrijorarea lor, de dorinţa de a face bine”,  a declarat Bogdan Ştefănescu, purtător de cuvânt  al IOMC.
Mare atenţie, aşadar. În această perioadă se pot înmulţi astfel de cazuri.
La rândul său, primarul Municipiului Giurgiu, Nicolae BARBU, într-o convorbire telefonică,  recentă cu jurnaliștii ziarului nostru, solicita giurgiuvenilor ca atunci când cineva le bate la ușă, cu intenția de a-i ajuta, înainte de accepta serviciul promis să facă o fotografie celor de la ușă cu telefonul mobil și apoi să o transmită  către Primărie sau Poliție, pentru ca persoanele să fie identificate și a se preveni astfel riscul vreunei eventuale escrocherii.
În cazul în care aceștia refuză să fie fotografiați , este semn că cei ce au bătut la ușă nu au venit deloc cu gânduri bune…
(Jurnal)
 
 

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Noi metode de înșelătorie a bătrânilor, în plină pandemie de coronavirus. Ce solicită Primarul Nicolae BARBU, giurgiuvenilor, pentru a nu fi păcăliți…

Comentarii

comentarii