Oficial MAI. Ce să faci atunci când te prinde grindina în mașină sau pe stradă pe jos

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat recomandă oamenilor care sunt surprinși în mașini de fenomenele meteorologice extreme să traga pe dreapta si sa isi pună centura. De asemenea, celor care sunt afara le recomandă sa se adapostească.

”De când s-a aflat de acest cod, informația a fost dată pe RO-Alert și pe aplicația noastră, DSU. Când vine astefel de mesaj, vedem grindină și suntem în mașină, tragem pe dreapta. Dacă e vânt puternic, tornadă, nu trebuie să mergem înspre ea. Trebuie să ne întoarcem, iar în cazul în care nu se poate tragem pe dreapta și punem centura de siguranță, toți pasagerii.

Oamenii care sunt acasă să nu iasă. Oamenii care sunt în stradă să intre în clădiri unde să se adăpostească, departe de geamuri. Acestea sunt lucrurile de bază pentru asemenea situații. Orice indicație de la autorități trebuie ascultată. Trebuie să fim departe de orice obiect care stă să cadă, în caz că suntem afară”, a declarat Raed Arafat.

The post Oficial MAI. Ce să faci atunci când te prinde grindina în mașină sau pe stradă pe jos appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Oficial MAI. Ce să faci atunci când te prinde grindina în mașină sau pe stradă pe jos

Comentarii

comentarii

Fără categorie
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com