Fără categorie

”Orarul” românilor care fac cumpărături online. Dimineața iau lenjerie, la prânz electronice, iar seara rochii

Românii sau mai bine zis româncele cumpără cele mai multe rochii de zi seara. Iar pantofii cu toc, după ora 23, cam în acelaşi timp cu ceasurile.

Lenjeria intimă, în schimb, este apreciată dimineaţa. Dincolo de glumă, totul se întâmplă în magazinele de pe internet, unde romanii au cheltuit în 2017 nu mai puţin de 7,5 milioane de euro pe zi. Este o sumă record, care a dus la creşterea vânzărilor din acest domeniu cu 40% într-un singur an.
Cele mai multe haine sunt cumpărate miercurea şi joia. Cei mai mulţi pantofi cu toc, după ora 23, pantofii sport după miezul nopţii, rochiile de zi după ora 21, iar lenjeria intimă dimineaţa între 7 şi 9, potrivit statisticilor magazinelor online.
În cursul dimineţii există un interval de două ore, mai există undeva în jurul prânzului un vârf al tranzacţiilor şi foarte interesant seara, în special după ora 21. Vedeta ar fi în acest moment rochia de zi, cumva ciudat pentru acest moment al iernii, în anii trecuţii gecile, paltoanele erau categoriile cele mai vândute.Televizoarele, telefoanele şi calculatoarele se vând bine după ora 10 dimineaţa şi sunt cumpărate mai ales de pe laptopul de la birou.
Comanda medie este de 800 de lei, la electronice, iar în materie de modă – până în 300 de lei. Pentru mobilă şi decoraţiunile pentru casa, domeniu aflat pe locul al treilea în top vânzări, coşul mediu e de 480 de lei. Surprinzători, pe patru sunt cărţile, în valoare de 100 de lei pe zi. Piaţa de comerţ online a ajuns astfel la 6,5% din totalul comerţului românesc.
Cele mai multe cumpărături s-au făcut de Black Friday: peste 200 de milioane de euro, dublu faţă de 2015

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: ”Orarul” românilor care fac cumpărături online. Dimineața iau lenjerie, la prânz electronice, iar seara rochii

Comentarii

comentarii