Fără categorie

Pamflet: ”Răzbunarea lui Săgeată, pupilul Claponului Barbone”

 

Dacă aveați impresia că doar la Giurgiu sunt probleme cu învățământul, medii mici la bac sau examene naționale, abandon școlar, numiri dubioase, șpăguțe, etc., vă înșelați. Problema este mult mai amplă, la nivel galactic chiar, după cum reiese din materialul transmis de corespondentul nostru special pe planeta Marte unde claponul Barbone ține cu pliscul de inaptul său pupil,  Săgeată, uns șef peste școalele planetare, deși Comitetul de Evaluare a decis că e prea prost…pregătit și nu dă randament, că nu e corect ca planeta lor să fie, an de an la coada Sistemului Solar, întrecuți fiind chiar și de îndepărtatul și întunecatul Pluto.

Dar, iată cum sună materialul trimis de corespondentul nostru special și…. benevol:

”Șeful școalelor planetare, numitul Săgeată, a fost ginit de mai marii Consiliului Educației că nu prea e potrivit pentru funcția ocupată, că nu face bună treabă, ba mai umblă și cu fofârlici și firfirici pe coclaurile planetei unde începe a se crede stăpân. Drept pentru care îi trimit o țidulă prin care il pun pe liber de funcție, ca să nu facă și mai mult rău.

Dar Săgeată, convins că el a fost zămislit de Demiurg să conducă școalele planetare, contestă la Judele planetei și obține o suspendare până la clarificarea situației.

O dată cu revenirea ,,salvatorului” în învățământul planetar, s-a reintrodus teroarea în școli, au reapărut amenințările, presiunile și teama de a gândi cu voce tare. Sub imaginea unui ,,băiat bun” se ascundea însă un om fără scrupule, doar cu mari ambiții, avid de a-și atinge țelurile prin orice mijloace.

Știindu-se ocrotit de Claponul Barbone,  încă din prima zi de muncă,după vreo patru luni de zile, timp în care își linsese rănile, începe să jignească, pune presiune pe toată lumea din instituție.

Revine cu scop politic precis trasat de la Clapon să distrugă și să denigreze tot ce se normalizase de o perioadă de timp. Are în gând doar răzbunare pe care vrea să o îmbrace, vezi Doamne, sub haina dreptății…să pună ordine în instituție că, fără capacitatea lui de leader, s-a oprit totul în loc, nimic nu a fost bine făcut, bine că s-a întors, altfel ce făcea județul ăsta?

,,Omul” uită lipsa respectării metodologiei în nenumărate rânduri (explicația publică folosită…,,că așa vreau io!”), documentele care au dispărut din instituție deși aveau numerele de înregistrare (există dovezi și au fost folosite de oamenii nedreptățiți), numeroasele plângeri pe care le-a avut la Comisia Planetară a Scoalelor în toți acești ani în urma cărora a fost evaluat împreună cu ,,echipa sa” ( o păsărică marțiană blondă și ștearsă).

Dar, cum zicea Claponul, evaluarea a fost nedreaptă…să mori tu, că nu ți-a convenit ție, nu?

Și, să vă enumărăm câteva interese, că tot vorbea Claponul Barbone de ele, pe care le are Săgețel mai nou în instituția pe care el crede că o conduce (sincer, părerea unanimă a subordonaților este că e un nesimțit, dar oamenii se tem de excesele și de răzbunarea lui ca să i-o spună direct, speră să plece el singur sau ajutat de Comisia Planetară ca să scape de calvar…nici cei care îl slăvesc în prezența lui nu îl mai vor, e doar teatru ce fac cu el):

-Săgeată protejează o nevastă de jurnalist răsuflat (pe interes personal), omul având legaturi cu justiția îl ajută direct…. Femeia este pensionată și complet inactivă, prezentă, mai nou, la ședințele din cadrul instituției ca ,,observator” (!?)

-Săgeată Marțianul umilește  și face să plângă o tânără colegă numită cu decizie în instiție și venită cu aprobare de la Comisia Planetară a Școalelor, spunându-i că nu are ce căuta acolo și comportându-se mizerabil ținând-o pe holurile instituției 3 zile (un mare gentleman, bărbat adevărat!)

– nu permite menționarea punctelor de vedere diferite de ale lui în registrele ședințelor (o tânără colegă îi spune că face ilegalități și cere să se menționeze că nu este de acord cu ce se întâmplă, dar…Ghetuș, care scrie procesul verbal, e foarte ascultătoare că vrea funcția caldă, ea carte nu mai știe după atâția ani și nu mai poate reveni la catedră, deci îl ascultă orbește și încalcă drepturile oamenilor….succes Getuț!)

– încalcă legea flagrant interpretând în stilul propriu metodologiile, numai ca să iasă prost pentru adversarii lui direcți, nu îl interesează altceva (asta va face obiectul unei alte corespondențe curând)

-Săgeată linge urechea Claponuluii zi de zi, îl înveninează, îl instigă și îl minte rău de tot că, deh, Claponul nu le are decât pe parte administrativă și nici acolo prea bine, ca să își poată el atinge scopurile

– știe că e terminat, dar nu se lasă, mai vrea un pic pe cai, să mai stoarcă oamenii de energie și …de altele, dacă se mai poate! Face rău de dragul răului!

Săgeată ar trebui să îl anunțe pe Clapon că nu a avut scris calificativul ,,Foarte bine” ci doar ,,Bine” și că hârtia cu calificativul vine doar de la București, nu și pleacă către…(haha!)

-Săgeată ar trebui să îi spună Claponului că cel numit în funcție de conducere la Școala Planetară Nr.4 nu a fost niciodată manager la Economic

Dar Clapone Barbone nu știe adevărul și crede ce-i spune Săgeată făcându-se se râs în fața celor care știu adevărul”.

P.S Acest articol este un pamflet și are ca punct de plecare o scrisoare reală primită la redacție.

M.BSursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Pamflet: ”Răzbunarea lui Săgeată, pupilul Claponului Barbone”

Comentarii

comentarii