Fără categorie

Până la jumătatea lunii decembrie, Giurgiu va primi ambulanţe noi, achiziţionate din fonduri europene

 

Începând de astăzi, primele 300 de ambulanțe tip B 4×2, achiziționate prin Programul POR 2014 – 2020 – „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” vor fi livrate, urmând ca până la finalul anului, 420 de ambulanțe să fi fost distribuite către beneficiari.

Pe  15 decembrie, un lot de 48 de ambulanţe va fi livrat Regiunii Sud -Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman.

De asemenea, tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 ambulante SMURD 4×4 către inspectoratele județele pentru situații de urgență si 24 către serviciile de ambulanță.

Totodată, pentru îmbunătățirea răspunsului la urgentele cetățenilor, vor fi distribuite 242 ambulanțe de transport A2 către serviciile de ambulanță județene.

Prin acest program derulat de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, sistemul integrat de urgență va beneficia de o îmbunătățire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților fiind asigurate la standarde ridicate.

Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de lider de parteneriat și inspectoratele județene pentru situații de urgență din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanță Județene, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice cu atribuții în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane.

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Până la jumătatea lunii decembrie, Giurgiu va primi ambulanţe noi, achiziţionate din fonduri europene

Comentarii

comentarii