Fără categorie

Parlamentarii PNL de Giurgiu au votat, încă odată, împotriva pensionarilor și a profesorilor!

Plenul Parlamentului a adoptat, astăzi, proiectele privind rectificarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe acest an. Aceste proiecte includ amendamentele PSD care prevăd bani în plus pentru pensionari sau profesori.

Astfel, la propunerea PSD, parlamentarii au decis abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Este un act de dreptate pentru cea mai oropsită categorie socială a țării, oamenii care după o viață de muncă  au ajuns să trăiască după o zi pe alta.

Cheltuielile aberante făcute de guvernul PNL au văduvit pensionarii de ceea ce li se cuvenea prin lege aprobată în Parlament dar nesocotită de guvernanți.

Alături de creșterea pensiilor, parlamentarii PSD au mai votat finanțarea creșterii salariilor profesorilor, finanțarea cu un miliard de lei a unităților administrativ-teritoriale pentru susținerea  școlilor și finanțarea  programului StartUp Nation.

Parlamentarii PSD au arătat din nou Guvernului PNL că nu poate continua să nesocotească legile țării și să nu aplice creșterea pensiilor cu 40%.

Să te împrumuți de zeci de miliarde de euro în 10 luni și să spui că nu sunt bani pentru a crește veniturile românilor asta înseamnă o guvernare care știe doar să ducă țara în a faliment!

„Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să crească cu 40%! Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor şi profesorilor în Fondul de rezervă şi în capitolul Acţiuni Generale de la Ministerul Finanţelor, de unde puteau fi folosiţi după bunul plac de Orban şi Cîţu!!! Banii ţării ajunseseră Puşculiţa electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseişti şi voturi”, scrie pe Facebook președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Dacă deputatul Andrei Alexandru a lipsit de la vot, deputatul Toma Petcu, primvicepreședinte al PNL Giurgiu a votat împotriva acestor amendamente, sacrificând astfel pensionarii și profesorii din Giurgiu intereselor financiare ale guvernului.

Acest lucru ar trebui să le explice oamenilor acum, în campania electorală, de de guvernul găsește bani pentru orice, numai pentru români nu.

Ăsta este respectul și grija pe care PNL le arată seniorilor acestei țări.

S-au înregistrat 242 de voturi ”pentru”, 147 ”împotrivă” și 18 abțineri.

 

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Parlamentarii PNL de Giurgiu au votat, încă odată, împotriva pensionarilor și a profesorilor!

Comentarii

comentarii