Fără categorie

Pensionarii militari au protestat și la Giurgiu. Ce revendicări au?

Membrii Asociaţiei Pensionarilor Militari în Rezervă şi Retragere (APMRR) Giurgiu au protestat marţi în faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu şi au înaintat prefectului memorii scrise care cuprind nemulţumirile lor privind sistemul de pensii militare.

„Am protestat în condiţii decente, nu am avut pancarte şi nici nu am strigat, noi avem o anumită pregătire şi nu putem ţipa ca cei din piaţă. Delegaţia Asociaţiei Pensionarilor Militari în Rezervă şi Retragere Giurgiu a fost primită de prefectul judeţului Giurgiu, Adriana Puţaru, ne-am spus nemulţumirile şi am lăsat două memorii scrise care vor ajunge pe masa ministrului de Interne”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor Militari în Rezervă şi Retragere Giurgiu, Adrian Drăguţ.

El spune că pensionarilor militari din Giurgiu li s-au alăturat şi cei din Sindicatul Poliţiştilor şi principalele nemulţumiri se referă la faptul că „s-au dat ordonanţe şi legi care se bat cap în cap şi în loc să egalizeze diferenţele dintre pensii, mai mult le-au ascuţit, iar plăţile compensatorii la trecerea în rezervă nu s-au mai dat de câţiva ani”.

„Noi solicităm ca la grade egale, vechime egală şi funcţii egale, indiferent de anul pensionării, pensiile să fie la fel, pentru că diferenţele sunt mari şi una este o indexare de doi la sută la o pensie de 1.500 de lei şi alta este aceeaşi indexare la o pensie de zece mii de lei. Tot ca un exemplu, un colonel, comandant de brigadă, ieşit la pensie în 1995 are pensia mai mică decât a unui subofiţer ieşit acum la pensie, cei pensionaţi înainte de 2009 sunt văduviţi de anumite drepturi”, a completat Adrian Drăguţ.

El spune că în Asociaţia Pensionarilor Militari în Rezervă şi Retragere Giurgiu sunt patru sute de membri şi dacă doleanţele lor nu vor fi rezolvate va fi organizat „un protest mai amplu la nivel naţional”.

www.agerpres.ro

The post Pensionarii militari au protestat și la Giurgiu. Ce revendicări au? appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Pensionarii militari au protestat și la Giurgiu. Ce revendicări au?

Comentarii

comentarii