Fără categorie

Pesta porcină a ”invadat” județul. Aproape în fiecare zi apar cazuri noi

În localitatea Comana a fost confirmat prin buletinul de analiză, emis de I.D.S.A București în data de 02.11.2018, un focar de pestă porcină africană.

Porcii din exploatația afectată vor fi eliminați.

Totodată a fost emis buletin de analiză cu rezultat pozitiv la PPA pentru un mistreț găsit mort în fondul de vânătoare 11 Comana.

În județul Giurgiu, la data de 03.11.2018, evoluează 30 focare de PPA în 24 de exploatații nonprofesionale și în 2 fonduri de vânătoare (6 cazuri la porc mistreț)

DSVSA Giurgiu solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Nerespectarea recomandărilor și a planurilor de măsuri elaborate pentru exploatațiile afectate, pentru zonele de protecție (3 km în jurul focarelor), supraveghere (10 km în jurul focarelor) și pentru zonele afectate în cazul confirmării PPA la mistreți, conduc la răspândirea bolii în teritoriu.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Giurgiu sau autorităţilor locale.

Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic.

DIRECTOR EXECUTIV DSVSA GIURGIU,

Dr. Liviu FLORESCU

The post Pesta porcină a ”invadat” județul. Aproape în fiecare zi apar cazuri noi appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Pesta porcină a ”invadat” județul. Aproape în fiecare zi apar cazuri noi

Comentarii

comentarii