Fără categorie

Pesta se extinde pe zi ce trece. Alte două focare confirmate în judeţ

Cele mai recente focare au fost depistate în municipiul Giurgiu și la Pietrișu, comuna Găujani, în două exploatații nonprofesionale, unde a fost confirmată pesta porcină africană.

În județul Giurgiu, la data de 3 iulie 2019, evoluează 16 focare de PPA la porcii domestici și 20 de cazuri de PPA la porcii mistreți în 6 fonduri de vânătoare.

Ca urmare a confirmării pestei africane porcine, în data de 2 iulie 2019, în localitatea Giurgiu au fost întreprinse măsuri de ucidere, ecarisare, dezinfecție și au fost instaurate zonele de protecție și supraveghere după cum urmează:
– o zonă de protecție în jurul focarului, de minim 3 km, pe raza localității Giurgiu
– o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 km, care include și zona de protecție, pe raza localităților Daia, Frătești, Remuș, Cetatea, Bălănoaia, Braniștea, Oinacu, Slobozia, Bălanu Ghizdaru și Oncești

De asemenea, în urma confirmării pestei porcine africane, în data de 2 iulie 2019, în localitatea Pietrișu, comuna Găujani au fost întreprinse măsuri de ucidere, ecarisare, dezinfecție și au fost instaurate zonele de protecție și supraveghere după cum urmează:
– o zonă de protecție în jurul focarului, de minim 3 km, pe raza localităților Pietrișu, Găujani și Pietroșani în județul Teleorman
– o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 km, care include și zona de protecție pe raza localităților: Cetățuia, Vedea și Bujoru din județul Teleorman.

The post Pesta se extinde pe zi ce trece. Alte două focare confirmate în judeţ appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Pesta se extinde pe zi ce trece. Alte două focare confirmate în judeţ

Comentarii

comentarii