Fără categorie

PNL Giurgiu a mai primit o palmă: Marin Anton, incompatibil și fără funcții sau demnități publice timp de trei ani!

În august 2014, Agentia Nationala de Integritate (ANI) îl acuza pe deputatul PMP Marin Anton de incompatibilitate, aratand într-un comunicat că demnitarul a avut concomitent și funcția de titular al unei întreprinderi individuale. Marin Anton fusese ales deputat pe listele PNL în decembrie 2012, dar în 2014 a demisionat din partid și s-a alăturat PMP.
Agentia Nationala de Integritate sustine ca, în perioada 20 decembrie 2012 – 23 iulie 2013, Marin Anton a detinut, simultan, atât funcția de deputat, cât și calitatea de titular întreprindere individuala în cadrul ANTON D. MARIN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ.

Astfel, deputatul nu a respectat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de deputat este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizica”.
ANI arat că deputatul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

După cinci ani de procese, Înalta Curte de Casație și Justiție, a dat verdictul: Marin Anton a fost în stare de incompatibilitate. Decizia este una definitivă.
Cum verdictul ANI a fost confirmat în justitie,  Marin Anton a pierdut și dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioadă de trei ani.

 

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: PNL Giurgiu a mai primit o palmă: Marin Anton, incompatibil și fără funcții sau demnități publice timp de trei ani!

Comentarii

comentarii