PNL Giurgiu, între intrigi, falsuri sub semnătură privată, DNA și schimb de… sutiene!

 

În conferința de presă susținută astăzi de Ionel Dinu – n-am înțeles dacă actual sau fost membru PNL – am asistat la o serie de dezvăluiri făcute de cel care a fost (sau mai este?) secretar general adjunct al filialei județene.

După cum el însuși declară, a trebuit să țină conferința la Hotel ”Vlașca” pentru că în sediul PNL Giurgiu este interzis din cauză de ”incompatibilitate” ideologică, de principii și de opinie cu actuala conducere a filialei din Giurgiu. Aflat pe teren neutru, Dinu atacă!

Mai precis, Dinu acuză că ședința Biroului Politic Teritorial în care i s-ar fi ridicat această funcție ar fi fost de fapt o petrecere la Prundu și nu s-ar fi luat nicio hotărâre în ceea ce-l privește:

”Pe data de 21 iunie, am primit o adresă din partea filialei Giurgiu cu privire la faptul că, pe data de 20 iunie, data ce coincide cu ședința Biroului Politic Teritorial al PNL Giurgiu, în localitatea Prundu, unde s-ar fi dezbătut unele probleme politice, organizatorice și administrativ, acolo s-ar fi luat o decizie cu privire la persoana mea, de a mă revoca din funcția de secretar general adjunct  al partidului.

Când am primit această înștiințare am început să mă informez dacă într-adevăr s-a discutat și s-a luat această hotărâre.

Majoritatea colegilor mi-au spus că nu! L-am contactat telefonic pe domnul Anton și l-am întrebat dacă s-a dezbătut situația mea și s-a luat acea hotărâre, și mi-a spus că da!

L-am întrebat de ce, și mi-a răspuns că această funcție este una pe care și-o asumă președintele partidului. Este adevărat că președintele partidului vine cu propuneri pentru aceste funcții dar acestea sunt supuse votului Biroului politic”.

Dar Dinu, băiat deștept cum singur se califică, a pus mâna pe calculator și a căutat, pe Camera Deputaților, declarația de avere a lui Anton ca să compare semnătura cu cea de pe demitere. Și, surpriză, nu seamănă!

”L-am sunat pe Anton și i-am spus că există un fals, că semnătura nu este a lui, că nu coincide cu cea de pe declarația de avere. Marin Anton a spus că este a lui, că și-a schimbat-o! Eu cred că este semnătura făcută de Marian Măroiu care a încercat să-i imite semnătura, dar este nereușită. Voi merge la Orban la București, se va face expertiză grafologică”

La întrebarea dacă se mai consideră membru PNL, Ionel Dinu a spus că da, și că va aștepta să vadă ce se întâmplă.

Dinu a mai povestit cum i s-a mai comunicat și faptul că, din cauză că nu și-a plătit cotizația de membru PNL și de secretar general adjunct, își poate pierde funcția de membru de partid.

Dinu nu crede în acest argument pentru că ” dacă ar fi valabil, partidul ar trebui radiat fiindcă 90% din membrii de partid nu ți-au plătit cotizațiile. Stiu asta fiindcă Marin Anton a spus că va plăti el cotizațiile” a mai afirmat Ionel Dinu.

Cauzele pentru care Dinu consideră că a căzut în dizgrație sunt acelea că a criticat relația dintre Marian Măroiu și Nicolae Barbu, relație care. în opinia sa, funcționează și astăzi foarte bine.

”Ei pun la cale cum să se dezbată și să se voteze în ședințele de Consiliu Local proiectele de hotărâri. Mai mult, cei trei, Anton, Măroiu și Barbu stabilesc numiri la deconcentrate în cazul în care vor ajunge la guvernare(!?)”

Un alt subiect adus de Dinu în discuție a fost cel al dosarelor penale pe care Marin Anton le are:

”1. Dosar la DNA de 7,5 milioane de euro, luare de mită

  1. Dosar la DNA pentru trafic de influență și foloase necuvenite pentru  altcineva decât el
  2. Dosar la DIICOT pentru mită și spălare de bani

Eu îi acord prezumția de nevinovăție și îi doresc să scape de ele”, a mai spus Dinu.

Un alt subiect abordat a fost acela al negocierilor pe care Dinu spune că le poartă Anton, Măroiu și Barbu. Din cauza dosarelor sale care, potrivit Statutului PNL, îl fac incompatibil cu orice candidatură, Anton ar negocia,împreună cu ceilalți doi, prin intermediul unui om de afaceri din Giurgiu, trecerea la partidul lui Ponta, pe filiera Daniel Constantin.

Of-ul lui Dinu este acela că ” partidul este condus de Măroiu prin vocea lui Marin Anton! ”Anton este doar o marionetă la acest PNL Giurgiu”consideră Dinu:

”De la Marin Anton aveam pretenții pentru că credeam că este un bărbat adevărat, care nu înfige cuțitul pe la spate. El știe că m-a pus în diferite ipostaze la Prundu… m-a pus să hulesc un om care poate n-avea nicio vină, iar eu am pus botul, ca un fraier, să cred că acel om este vinovat.  Pe mine nu trebuia să mă intereseze conflictul lor personal. M-am trezit, în perioada alegerilor, chemat la Parchet pentru o adresă din partea PMP cu numele meu, Ionel Dinu, și mi-au arătat o reclamație pe care eu aș fi făcut-o, dar de fapt nu era făcută de mine! Era o reclamație făcută de Ionel Dinu împotriva primarului de la Prundu! Așa ceva n-a existat! Eu n-am făcut nicio reclamație, plângerea era făcută de o avocată adusă la partid (N.R. PMP) de Marin Anton!”

Marea supărare a lui Dinu rămâne totuși Marian Măroiu pe care îl acuză că ocupă biroul lui Anton ca și cum el ar fi șef: ”Unde să mă întîlnesc și eu cu șeful partidului, pe bancă în parc sau în trafic, așa cum vrea Anton ca să-i dau informații? Recunosc, am avut un conflict cu Măroiu, provocat de el, cu privire la acea conferință de presă când mi-au sărit în cap toți. Mi-au zis să nu-l mai critic pe Barbu.

”Eu aveam pretenții de la Marin Anton că este președinte al partidului adevărat, om cu sânge în el, nu muiere să-l conducă Marian Măroiu! Hai să fim serioși! A ajuns muiere, domne? Poartă sutien, domne? Că mi-e mie rușine, domne, a început să poarte sutien!… Măroiu i-a împrumutat sutienul lui Marin Anton!

Pornit pe dezvăluiri, Dinu a mai spus că, zilele aceste, Barbu și consilierii locali, aflați la Tulcea, vor pune la cale schimbarea viceprimarului Ionuț Cioacă cu Gigi Oprișan (cel proaspăt demis din funcția de inspector școlar general.

”Barbu nu poate să plece acum că-și pierde mandatul, dar Barbu e la Constantin de mult, stați liniștiți”, a zis Dinu.

Revenind la Marin Anton, Ionel Dinu are și un sfat pentru el: ”Dacă mai vrea să salveze ceva din această barcă a PNL care este plină de apă, trebuie să fie un om echilibrat, să accepte opoziția în partid, și pe un fond diplomatic să pună lucrurile cap la cap, să pună oamenii la masă pentru a găsi o soluție de mijloc. Eu am crezut că Anton este un lider, dar este un subaltern al lui Marian Măroiu”, a încheiat, apoteotic, Ionel Dinu.

P.S Am înțeles aluzia cu sutienele, dar n-am înțeles de ce trebuie să și le împrumute, ce, nu poate să-și cumpere fiecare sutienul lui?

M.BSursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: PNL Giurgiu, între intrigi, falsuri sub semnătură privată, DNA și schimb de… sutiene!

Comentarii

comentarii