Fără categorie

Precizări ale Ministerului Educației privind repartizarea în licee a elevilor cu media de admitere sub 5

 

Conform datelor centralizate până în prezent la nivelul Ministerului Educației Naționale (MEN), elevii de clasa a VIII-a care au fost repartizați la licee, având media de admitere sub 5, au promovat în proporție foarte mică examenul național de Bacalaureat.

Prin urmare, acești tineri rămân cu posibilități limitate de a intra pe piața muncii sau de a își continua studiile.

Legat de acest subiect, Ministerul Educației Naționale a venit cu precizări privind acest subiect care, consideră reprezentanții ministerului, a creat panică în rândul părinților și al elevilor:

”Este regretabil faptul că în aceste zile au fost lansate în spațiul public opinii politice care tind să inducă în eroare și să genereze panică în rândul elevilor și părinților cu privire la opțiunile pe care tinerii le au în procesul de educare.

Măsura luată de MEN oferă un drum mai bun în viață elevilor aflați la final de gimnaziu. Ea a fost concepută tocmai pentru a le oferi acestora o șansă în plus de a învăța o meserie, urmând ca apoi să își suplimenteze pregătirea, în funcție de evoluția propriilor competențe, inclusiv prin studii teoretice și prin susținerea examenului național de Bacalaureat. Așadar, niciun elev nu va avea viitorul blocat.

Menționăm că Metodologia privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat în anul școlar 2020-2021 a fost dezbătută în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației Naționale, primind avizul favorabil al partenerilor sociali, o singură asociație de elevi prezentând obiecții”, se spune în comunicatul Ministerului Educației Naționale.

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Precizări ale Ministerului Educației privind repartizarea în licee a elevilor cu media de admitere sub 5

Comentarii

comentarii