Fără categorie

Prefectul judeţului Giurgiu, atac în contencios administrativ privind hotărârile de eliberare a lui Vasile Andronache din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu şi înlocuirea acestuia cu Ionuţ Preda Gabriel

Prefectul judeţului  Giurgiu
Aneta Matei  consideră că au fost  încălcate dispoziţiile legale referitoare la suplimentarea ordinii de zi a
şedinţei ordinare desfăşurată de
Consililul Judeţean Giurgiu în data de 14.02.2020 şi la adoptarea hotărârilor
respective fără a fi întrunită majoritatea prevăzută de OUG. Nr.  57-2019 privind Codul admministrativ.

Astfel, hotărârile de eliberare a lui Vasile Andronache din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu şi înlocuirea acestuia cu Ionuţ Preda Gabriel ar urma să fie anulate de Tribunalul Giurgiu, după cum se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Giurgiu .

Iată mai jos întreg textul  comunicatului;

COMUNICAT  DE PRESĂ

Pe rolul Tribunalului Giurgiu, secţia contencios administrativ, Prefectul judeţului Giurgiu a înregistrat o acţiune având ca obiect anularea Hotărârii nr.9 privind eliberarea domnului Vasile Andronache din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu şi a hotărârii nr.10 privind alegerea în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului  Judeţean Giurgiu a domnului Ionuţ Preda Gabriel, precum şi a tuturor efectelor juridice produse de aceste acte administrative.

Motivele  avute în vedere la promovarea acţiunii se referă , în principal la încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la suplimentarea ordinii de zi a şedinţei ordinare desfăşurată de Consililul Judeţean Giurgiu în data de 14.02.2020 şi la adoptarea hotărârilor respective fără majoritatea prevăzută de OUG. Nr.  57-2019 privind Codul admministrativ.

PREFECT,

ANETA MATEI

Camelia SACHETTISursa: http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Prefectul judeţului Giurgiu, atac în contencios administrativ privind hotărârile de eliberare a lui Vasile Andronache din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu şi înlocuirea acestuia cu Ionuţ Preda Gabriel

Comentarii

comentarii