Fără categorie

Prefectul județului Giurgiu, Nina Crișu, a făcut anunțul: cei afectați de inundații vor primi ajutor de la Guvern

 

Anunțul a fost făcut astăzi, în conferința de presă organizată la sediul Prefecturii și la care, alături de prefectul județului au mai participat Gogu Moțan, subprefect, Mircea Andrei, director la Serviciul de Gospodărire al Apelor și șeful ISU Giurgiu, Radu Covaci.

Referindu-se la fenomenele extreme din ultima perioadă, prefectul a ținut să specifice că inundațiile au fost efectul exclusiv al ploilor abundente.

”Problemele pe care le-am avut anul acesta, și au fost cele mai mari și mai grave pe care le știu eu, niciodată n-am avut așa ceva, toate s-au datorat ploilor și nu din revărsări de râuri sau de la Dunăre.Revărsările posibile nu ne vor crea probleme deoarece ele se revarsă, în general pe câmp, pe islazuri, iar in ceea ce privește Dunărea, au fost verificate digurile și se patrulează în fiecare zi de către echipe formate din ISU și Apele Române.

În cee ce privește inundațiile de la ploi, prin HG nr. 365/ 3 iunie 2019, Guvernul României a stabilit acordarea unor ajutoare de urgență pentru avarierea caselor. Am fpcut un centralizator al pagubelor provocate la locuințe și l-am trimis deja la Guvern pentru ca oamenii să poată obține aceste ajutoare. De asemenea, urmează ca prin fondul Solidaritatea, unde sunt sume mai mari de bani, să trimitem până la sfârșitul acestei luni, evaluarea și pentru terenurile agricole, poduri și podețe, drumuri județene sau naționale.Referitor la case, am avut locuințe afectate în Iepurești, Bulbucata, Mârșa, Stoenești, Roata de Jos, Adunații Copăceni, Răsuceni și Ghimpați.

Cel mai grav a fost în Iepurești unde am avut 19 case, Bulbucata 21 de case, acestae fiind afectate în proporție de până la 95%. În celelalte comune, avariile sunt de până în 50%.”

De asemenea, prefectul Nina Crișu a mulțumit celor din Comitetul Județean pentru Stuații de Urgență și care au fost toți prezenți pe teren dar și primarilor care s-au implicat, prin Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.

”Au fost situații când am aflat despre inundații la două zile pentru că primarii s-au implicat singuri și au scos apa din gospădării”.

M.B

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Prefectul județului Giurgiu, Nina Crișu, a făcut anunțul: cei afectați de inundații vor primi ajutor de la Guvern

Comentarii

comentarii