Fără categorie

Prefectura Giurgiu s-a gândit mai mult de-o săptămână dacă cere sau nu sprijin Guvernului pentru spitalele din județ

Eforturile CJ de aprovizionare a Spitalului Județean cu materiale de protecție…zădărnicite de Prefectura Giurgiu?

Așa pare să arate, la ora aceasta realitatea. O realitate halucinantă în condițiile în care lupta cu acest virus ucigaș devine tot mai grea iar medicii cad pe capete, infectați în spitale din cauza lipsei de echipament adecvat.

Încă de săptămâna trecută, până la apariția primelor cazuri de infectare cu coronavirus, președintele CJ, Marin Mina, trăgea un semnal de alarmă cu privire la necesitatea unei implicări reale a Guvernului în această situație, nevoia alocării de fonduri către spitale fiind de o necesitate extremă.

”Lipsa protecției medicilor din prima linie consider că este un atentat la siguranța sănătății publice fiindcă dacă acei medici intră în carantină, cine mai tratează pacienții, inclusiv pentru celelalte boli, nu neapărat de cei colnavi de Covit-19”, spunea Marian Mina.

Tocmai pentru a preveni astel de situație,  președintele Consiliului Județean, în afara alocărilor de la bugetul CJ pentru achiziționarea de echipament adecvat, în urma consultărilor pe care le-a avut cu managerii celor două spitale din județul Giurgiu și conducerea DGASPC, a întocmit un proiect de hotărâre  pe care l-a înaintat Prefecturii și care trebuia  să-l trimită, mai departe, la Guvern, conform procedurilor legale.

În proiect era trecut necesarul de materiale de care spitalele aveau strictă nevoie pentru a putea face față acestei epidemii de coronavirus.

Partea încredibilă abia acum apare când aflăm că, abia astăzi, la mai bine de o săptămână după ce el a fost înaintat Prefectului, Consiliul Județean este înștiințat că acest proiect  a fost trimis la Guvern, respectiv la Ministerul Sănătății.

Asta înseamnă alte săptămâni de deliberare, alte zile până la aprobare, dacă se aprobă, și așa trece timpul.

Ceea ce se pare că nici Gvernul dar nici reprezentanții săi în teritoriu nu înțeleg este că această luptă se dă contra cronometru, e un fel de care pe care. Fiecare zi aduce noi victime, atât în rândul populației cât și în rândul medicilor Ne puteți spune, de ce nu se vrea sprijinirea  unităților sanitare din județ și a cadrelor medicale care muncesc acolo, în prima linie, în această luptă inegală cu un dușman nevăzut?? Iar asta poate fi o întrebare tristă, ca urmare a indiferenței cu care guvernul a tratat județul Giurgiu, cantitatea de materiale de protecție alocată județului nostru fiind insignifiantă în comparație cu necesarul.

Este incalificalificabilă o astfel de atitudine în situația în care simplii cetățeni s-au mobilizat să facă donații, pentru susținerea medicilor din spitale, iar Prefectura amână nejustificat să trimită la Guvern o solicitare!

Este doar o solicitare, doamnă, nu o somație. Lăsați guvernul să hotărască dacă alocă banii sau nu, nu să hotărască alții din sediul PNL Giurgiu dacă giurgiuvenii merită să moară sau nu pentru că cei care trebuie să-i trateze sunt expuși infectării în fiecare clipă.

Deci, de s-a întârziat atât, doamna prefect cu trimiterea proiectului către guvern? Răspuns pe care nu cred că-l vom primi așa cum n-am primit răspuns la multe alte solicitări adresate Prefecturii.

Doamna prefect s-a izolat în turnul ei de fildeș din Casa Albă a orașului, înconjurată de oameni din activul de partid al PNL și pare tot mai departe de responsabilitățile funcției primite și de raspunderea pe care o are față de giurgiuveni.

P.S Aceasta este o opinie și nici nu trebuie măcar să răspundeți la întrebări…erau doar retorice.

M.B

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Prefectura Giurgiu s-a gândit mai mult de-o săptămână dacă cere sau nu sprijin Guvernului pentru spitalele din județ

Comentarii

comentarii