Fără categorie

Presa din China și Japonia anunță că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi murit

Dictatorul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, a murit sau este pe patul de moarte, fără speranțe de recuperare, transmite presa din China și Japonia, potrivit New York Post.

Jurnalistii din regiune au afirmat că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a murit sau este într-o „stare vegetativă” în urma unei intervenții chirurgicale pe inimă.
Directorul adjunct al postului de televiziune HKSTV din Hong Kong a declarat că „o sursă foarte solidă” confirmă decesul lui Kim Jon-un, transmite Metro.
Vineri, revista japoneză Shukan Gendai a raportat că liderul nord-coreean se află într-o „stare vegetativă” după ultima intervenție la care a fost supus.
China a trimis în Coreea de Nord o echipă de experţi medicali pentru a oferi consiliere cu privire la Kim Jong Un, declară trei surse pentru Reuters.
Sursa citată scrie că nu a putut să stabilească imediat ce înseamnă acest lucru cu privire la starea sănătăţii dictatorului nord-coreean, în contextul în care mai multe publicaţii sud-coreene şi americane au dezvăluit marţi că acesta s-ar afla într-o stare gravă în urma unei operaţii cardiovasculare.
Presa nord-coreeană a păstrat tăcerea despre acest subiect.
Informațiile nu sunt însă confirmate oficial.

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Presa din China și Japonia anunță că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi murit

Comentarii

comentarii