Fără categorie

Președintele CJ, Marian Mina, nemulțumit de sumele primite anul acesta pentru DGASPC

Prezent astăzi, în fața presei locale, președintele Consiliului Județean, Marian Mina, a făcut precizări legate de bugetul alocat anul acesta județului Giurgiu dar și-a exprimat și nemulțumirea față da sumele alocate pentru DGASPC:

”Bugetul de anul acesta este un buget extrem de generos, mai puțin la DGASPC.

Vreau să știți acum, la început de an, că au fost făcute toate demersurile către Ministerul Muncii și cel de Finanțe prin care noi am transmis necesarul pentru anul în curs pentru a nu mai avea blocajul de anul trecut.

În momentul de față, prin legea Bugetului de stat, eu am acoperit, pentru DGASPC doar 25,74% din suma necesară. Așa cum Consiliul Județean a făcut în fiecare an, între 55% și 60% din bugetul nostru se va duce către această direcție, dar nu vom putea acoperi întreaga sumă iar această problemă va apărea de prin luna iunie sau iulie.

Am convingerea că se vor lua toate măsurile să ne asigure necesarul de bani dar, în momentul acesta, aici suntem!

Avem foarte mulți bani pe dezvoltare, pentru drumuri județene și comunale, dar rămâne acest capitol foarte sensibil și care nu trebuie neglijat.

Dacă anul trecut am fost supărat pe cei de la DGASPC pentru că știau că nu este vina Consiliului Județean pentru acel blocaj, dacă și anul acesta vom întâmpina  același blocaj, voi fi lângă ei, fiindcă au dreptate!

În acest context, președintele Mina a mai declarat că o problemă la nivelul întregului județ o reprezintă numărul din ce mai mare de alocații pentru însoțitorii persoanelor cu handicap număr ce crește de la an la an.

”Nu înțeleg ce se întâmplă pentru sunt comune unde numărul crește de la an la an iar comune unde scade sau, cum este de exemplu la Comana, o comună foarte mare unde numărul de însoțitori este 0. Cred că se poate reevalua situația și dacă la Comana s-a putut, mă gândesc că se poate și la Slobozia, de exemplu, unde sunt 40”.

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Președintele CJ, Marian Mina, nemulțumit de sumele primite anul acesta pentru DGASPC

Comentarii

comentarii