Președintele MARIAN MINA – bilanț la jumătatea mandatului

Pentru că, în această perioadă, s-au împlinit doi ani de când a preluat conducerea Consiliului Județean, președintele Marian Mina a prezentat, în conferința de presă susținută joi, 12 iulie, un scurt bilanț al acestei perioade.

El a declarat, de la început, că prioritățile au fost Spitalul și drumurile județene.

”După cum se știe, deja, Spitalul Județean este într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, un proces care, însă, necesită timp. Una din prioritățile noastre este, pentru Spital, dotarea cu echipamente medicale performante, de ultimă generație, proces ce este în derulare.

La preluarea mandatului, în urmă cu doi ani, Spitalul Județean avea datorii de peste 7 miliarde de lei. Acum, acestea sunt în jur de 2,5 miliarde și sper ca până la sfârșitul anului să scadă sub un miliard de lei.

Am pus accent mai mare pe modernizarea clădirii vechi a Spitalului, pentru că cea nouă este, după cum se știe, într-un proiect CNI, care, la final, ne va aduce unul din cele mai moderne spitale din țară. Numai că asta necesită timp-  probabil, 2-3ani – așa că trebuie să avem, cu toții, răbdare.

La clădirea Spitalului vechi, am reușit să schimbăm, în totalitate, acoperișul; secția de Neurologie este reabilitată, am schimbat în totalitate instalația electrică, iar subsolul a fost reparat, transformat într-un spațiu modern, în care acum își desfășoară activitatea sectorul administrativ al instituției.

După multe obstacole, vă pot anunța că, în sfârșit, săptămâna viitoare vor fi urcate pe SEAP lucrările de modrenizare a curții Spitalului, spațiu ce va fi reabilitat în întregime, inclusiv iluminatul.

Și Spitalul Vadu Lat se bucură de aceeași atenție, acolo urmând a demara noi lucrări de modernizare, în timp ce secția HIV-SIDA este acum în plin proces de reabilitare”, a precizat, legat de subiectul Spitalului, președintele Marian Mina.

Cea de-a doua prioritate a Consiliului Județean o constituie drumurile județene, capitol la care, la preluarea mandatului, conducerea instituției găsea toate proiectele blocate, din diverse motive.

”Acum, vă pot spun că s-au recepționat lucrările la trei drumuri județene, iar luni îl vom recepționa pe cel de-al patrulea.

Pe programul PNDL 1 au fost incluși 33 de kilometri de drumuri județene, iar anul trecut, Consiliul Județean a depus proiecte pentru alte 13 drumuri județene, toate fiind aprobate și finanțate.

Deja, pe cinci dintre acestea se lucrează, alte șapte sunt în proces de licitație, iar pentru unul, avem câteva probleme cu Transgaz, probleme pe care sper să le rezolvăm în scurt timp.

În același timp, lucrări la drumuri județene se fac și cu fonduri din bugetul Consiliului Județean. Vorbesc aici de DJ 412 Vărăști și DJ 505 Putineiu.

Nici fondurile europene nu sunt neglijate; avem trei proiecte cu astfel de fonduri: DJ 504, DJ 503 și DJ 412.

Și tot cu fonduri europene – la capitolul proiecte ce fuseseră reziliate, dar au fost recuperate – menționez DJ 504 – realizat, deja, în proporție de 75-80% – DJ 412 – care este în proces de achiziție și DJ 603”, a precizat președintele CJ, Marian Mina.

The post Președintele MARIAN MINA – bilanț la jumătatea mandatului appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Președintele MARIAN MINA – bilanț la jumătatea mandatului

Comentarii

comentarii