Fără categorie

Raed Arafat consideră știrea despre decesul medicului român, ca fiind un fake news! ”Medicul trăiește…!”

Pe UPDATE, comisarul.ro scrie că  Raed Arafat, șeful DSU, ar fi afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este greșită, iar doctorița dată ca decedată de la Spitalul Gerota este în viață, dar că se află în stare critică. „Pot să vă spun tuturor că nu este adevărat! Este în stare critică, dar este în viață. Acum am primit cert confirmarea!”, a spus, mult după miezul nopți, Arafat.
Cu puțin timp în urmă Digi 24 anunța decesul primului medic român, o doctoriță de la Spitalul Gerota, o șefă de secție.
Infirmarea știrii de către dr. Arafat nu face altceva decât să demonstreze faptul că nu există o informare sinceră a autorităților față de opinia publică, lucru ce conduce la confuzii și la o stare de încordare cât și de panică în rândul cetățenilor.  
În continuare informațiile sunt cenzurate sub pretextul de a nu crea panică, conducând din păcate  la astfel de inadvertențe , factorii responsabili cu informarea social media fiind cantonați într-o  ”silenzio stampa” inexplicabilă. Mai mult de atât Guvernul mai vine și cu interdicții privind informarea publicului de către Prefecturile de județ.
Dacă veți intra pe facebook, la Giurgiu,  veți observa  că foarte mulți dintre cetățeni sunt  nemulțumiți de faptul că atât Grupului de Comunicare Strategică, cât și DSP-ul și  Prefectura Giurgiu nu prezintă nimic concret privind situația pe plan local, creând cu mult mai multă panică decât dacă gunoiul n-ar mai fi cu atâta grijă ascuns sub preș.
Până când autoritățile se vor pune de acord asupra faptului că adevărul este cel mai bun lucru în lupta împotriva panicii, noi vă oferim  platforma online COVID-19 Știri Oficiale, al cărei obiectiv principal este combaterea dezinformării și a fake news-urilor.
Platforma online COVID-19 Știri Oficiale centralizează doar informații din surse sigure, precum comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României, hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniul managementului situațiilor de urgență.
(Jurnal)
 

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Raed Arafat consideră știrea despre decesul medicului român, ca fiind un fake news! ”Medicul trăiește…!”

Comentarii

comentarii