Schimbările din PNL Giurgiu – un pas înainte sau un nou motiv de dezbinare în partid?

Intrat într-un con de umbră în ultimii ani, PNL Giurgiu a ajuns doar o firavă umbră a ceea ce era în perioada în care era condus de Lucian Iliescu.

Toţi cei care s-au perindat, ulterior, pe la conducerea partidului au reuşit doar să „subţieze” tot mai mult PNL Giurgiu şi imaginea acestuia în ochii alegătorilor.

Numeroasele grupuri şi grupuleţe – fiecare cu propriul său interes – au contrinuit, la rândul lor, la declinul politic al partidului la Giurgiu.

Numit interimar la conducerea partidului, în încercarea de a revigora filiala Giurgiu, Dan Motreanu n-a reuşit mare lucru, iar acum a plecat la Bruxelles, unde a obţinut un mandat de europarlamentar.

Odată cu plecarea sa, fiecare din grupările „combatante” din PNL spera să îşi impună omul la conducere, dar visele le-au fost brusc spulberate de conducerea centrală a partidului, care a decis că Dan Motreanu rămâne la conducerea PNL Giurgiu şi a aprobat, totodată, componenţa unui nou Birou Judeţean.

Ei bine, aici apare marea supriză: postul de primvicepreşedinte – post care, în absenţa lui Motreanu, plecat, după cum spuneam mai sus, la Bruxelles, înseamnă, de fapt, adevăratul lider al PNL Giurgiu – i-a revenit deputatului Alexandru Andrei.

După cum se ştie, acesta a obţinut mandatul de parlamentar candidând pe listele PSD, partid din care a demisionat, ulterior, anunţând, apoi, trecerea în grupul parlamentar PNL.

Decizia conducerii centrale a partidului i-a nemulţumit pe mai toţi liberalii ce au mai rămas prin Giurgiu – în special pe cei care se şi vedeau preşedinţi de filială – astfel că pe reţelele de socializare a început o adevărată cruciadă împotriva deputatului Alexandru Andrei.

Deocamdată, acesta nu a avut nicio reacţie la acuzaţiile cu „curg” la adresa sa.

Va reuşi noua conducere să scoată PNL din anonimatul în care s-a scufundat în ultimii ani? Cel mai bun răspuns va fi cel din toamnă, când se va vedea ce rezultate va obţine PNL la alegerile prezidenţiale în Giurgiu…

The post Schimbările din PNL Giurgiu – un pas înainte sau un nou motiv de dezbinare în partid? appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.



Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Schimbările din PNL Giurgiu – un pas înainte sau un nou motiv de dezbinare în partid?

Comentarii

comentarii

Fără categorie
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com