Fără categorie

Școli închise în toată țara, luni. Nu se învață nici în sistem on-line

Ca în fiecare an, Ziua Mondială a Educației este sărbătorită pe 5 octombrie și e marcată printr-o zi liberă pentru elevi și cadre didactice.

Încă din 1994, ziua de 5 octombrie marchează Ziua Mondială a Educației, care reprezintă un motiv de sărbătoare în școli. Conform unul articol din contractul colectiv de muncă al profesorilor, aceasta este zi liberă legală pentru cadrele didactice.

 

Așadar, elevii și profesorii vor sta acasă luni.

Anul acesta este unul cu totul deosebit pentru sistemul de învățământ din România, pentru că, din cauza pandemiei, școala s-a mutat acasă pentru o mulțime de elevi și profesori.

La acest moment, se învață în 3 variante, în funcție de decizia Ministerului Educației: doar de acasă, când elevii și profesorii se conectează prin laptop sau tabletă pentru a susține orele, sistem hibrid, o săptămână se fac cursuri online, o săptămână se fac cursuri la școală și sistem clasic, unde elevii și profesorii participă la cursuri în școli, cu toate măsurile de siguranță luate.

Nu doar pe 5 octombrie este sărbătorită ziua cadrelor didactice, ci și pe 5 iunie, când e ziua învățătorului.

În România, pe 9 octombrie 2007, Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind instituirea Zilei Învățătorului pe data de 5 iunie a fiecarui an. Aceasta provine de la ziua de naștere a profesorului Gheorghe Lazar, intemeietorul invatamantului modern romanesc.

www.huff.ro

 

The post Școli închise în toată țara, luni. Nu se învață nici în sistem on-line appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Școli închise în toată țara, luni. Nu se învață nici în sistem on-line

Comentarii

comentarii