Fără categorie

Se duce și Marin Anton după Bica în Costa Rica?

A devenit o obișnuință ca marii infractori de lux ai României să părăsească țara, declarându-se persecutați de Justiția română.

Evident că fuga nu este la îndemâna oricui, pentru că trebuie să alegi țara unde brațul lung al legilor române nu te ajunge dar să și ai bani suficienți să trăiești măcar la standardele din România pentru că, nu-i așa, obrazul subțire, cu cheltuială se ține.

Ultima dispărută, exact în ziua în care trebuia să se prezinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care este judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, e Alina Bica, fostă șefă DIICOT, condamnată în primă instanță la închisoare cu executare în două dosare. Avocatul acesteia ar fi anunţat în sala de judecată că este plecată în Costa Rica unde intenţionează să lucreze ca avocat.

Mulți giurgiuveni poate nu știu, dar între doamna Bica și Marin Anton există multe legături, aceste două personaje având multe de împărțit.

”Scurta poveste nesănătoasă despre importuri intracomunitare de legume-fructe făcute de firma paravan a unuia din liderii kurzilor din Romania, sefa DIICOT, Alina Bica și prietenii acesteia din Direcția Generală Antifraudă din ANAF și Marin Anton, unul dintre finanțatorii cei mai importanți ai campaniei prezidențiale a Elenei Udrea” scria, pe 21 noiembrie 2014 jurnalistul Stelian Negrea în ”Vox publica”.(http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/scurta-poveste-nesanatoasa-despre-importuri-intracomunitare-de-legume-fructe-facute-de-firma-paravan-a-unuia-din-liderii-kurzilor-din-ro)

”Speriat de amploarea dezvăluirilor despre RAFO și Bica, Marin Anton trece la UNPR” articol semnat Dan Marin în ”Curentul” din 13 martie 2015 (https://www.curentul.info/politic/speriat-de-amploarea-dezvaluirilor-despre-rafo-si-bica-marin-anton-trece-la-unpr/)

………………………………………………………………………………………………………………………………………
”V.C.: Vreau să vă întreb concret referitor la avere, domnule Iacobov. V-a cerut cineva direct, preşedintele Băsescu, oameni din anturajul domniei sale, intermediari să vă  cedaţi business-ul noului regim politic şi să scăpaţi? 
IT: Stolojan şi Anton au vrut săpreia RAFO
C.I.: Domnu Ciutacu, voiam să vă spun ceva ce nu am mai spus până acum. În perioada 2003-2004 RAFO a fost condusă de o societate numită V&V, al cărui preşedinte era Marin Anton. 
V.C.: Ulterior deputat PDL. 
C.I.: Ulterior deputat PDL, dar în V&V fusese asociat Theodor Stolojan. Theodor Stolojan prieten foarte bun cu Marin Anton, Marin Anton conduce RAFO, dar în acelaşi timp Teodor Stolojan în aceeaşi echipă cu Băsescu acuza continuu că Iacobov fură de la RAFO. Deci ei conduceau RAFO şi ei mă acuzau pe mine. 
V.C.: Păi şi dumneavoastră de ce le-aţi dat conducerea RAFO?
C.I.: Pentru că între timp au venit alţi asociaţi, care mi-au prezentat prima dată, pe aceşti domni de la de V&V, pe Marin Anton şi pe ceilalţi ca ţi recuperatori de creanţe, ca să recupereze creanţe de la RAFO pentru că era foarte mult de recuperat. După care li s-a dat managementul şi eu am fost de acord să le dau management-ul.
V.C.: Bun, le-aţi dat managementul nu le-aţi dat şi afacerea.
C.I.: Nu, dar în momentul în care care manageriezi o afacere tu eşti la butonul de comandă şi nu acţionarul. Acţionarul se duce la adunarea generală a acţionarilor.
V.C.: Întrebarea mea este, era un pas premergător cedării afacerii?
C.I.: Sigura că da, deci a dorit Stolojan şi cu Marin Anton să preia afacerea
V.C.: Dumneavoastră nu aţi dorit să le daţi afacerea? 
C.I.: Sub nicio formă! 
V.C.: Aţi avut discuţii în sensul ăsta?
C.I.: Sigura că da, sub nicio formă nu am vrut să le dau această afacere. Deci practic interesele lui Băsescu au fost politice şi personale, echipa Băsescu-Stolojan a vrut să ia această societate, RAFO. De ce? Considerând că eu finanţez o parte din partid pentru campaniile electorale, au vrut să pună mâna pe această societate. (fragment din interviul realizat de Victor Ciutacu pentru ”Jurnalul Național” cu Corneliu Iacubov în februarie 2013  (http://m.jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/basescu-mi-a-dat-o-luna-sa-parasesc-tara-636937.html)

Acestea sunt doar o parte a articolelor pe care presa vremii le-a dedicat acestui interes pe care Marin Anton și Alina Bica le-au avut în afaceri care s-au dovedit, ulterior, necurate.

Trimiterea în judecată a liderului PNL Giurgiu, Marin Anton, pentru o mită de 5 milioane de euro pe care se presupune că ar fi luat-o în 2007, arată că DNA îl ajunge din urmă pe Anton în dosare pe care multă lume le credea uitate sau, după cum el însuți spera, prescrise.

Neavând interzicerea părăsirii României, n-ar fi o surpriză să auzim, mâine, poimâine, că Anton s-a dus după Bica, taman în Costa Rica!

M.B

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Se duce și Marin Anton după Bica în Costa Rica?

Comentarii

comentarii