Fără categorie

Senatorul Niculae Bădălău: ”Este pentru prima oară, din 2007, când bugetul de pensii are din nou excedent

Despre bani și pensii scrie, într-o postare pe pagina sa de facebook, ministrul Economiei, senatorul Niculae Bădălău, arătând cu cifre că Guvernul a reușit, prin măsurile luate, să creeze un excedent la bugetul de pensii:

”PSD reușește în doar doi ani de guvernare să aducă bugetul de pensii de la minusuri uriașe, la plus (de la -15 miliarde de lei în guvernarea Cioloș, la +218 milioane în prezent). Din 2007, bugetul de pensii nu a mai fost pe excedent. Este efectul transferului contribuțiilor, o măsură criticată vehement de PNL.

Cifre oficiale: 218.029.188 lei! Atât este EXCEDENTUL bugetului de pensii în trimestrul doi al anului.

Este pentru prima oară , din 2007, când bugetul de pensii are din nou excedent – adică încasează mai mulți bani decât cheltuie. Așadar SUNT BANI DE PENSII, fără probleme!

Excedentul bugetului de pensii este cea mai bună dovadă care desființează manipularea Opoziției că n-ar fi bani de pensii. Această minciună prin care PNL își pregătește justificarea plafonării sau tăierii pensiilor în eventualitatea unei veniri la guvernare, trebuie să înceteze. Ar fi un gest de minimă decență și considerație la adresa părinților și bunicilor tuturor românilor!

Aceasta este cea mai bună situație a bugetului de pensii din ultimii 12 ani, fiind rezultatul deciziei guvernului PSD în privința transferului contribuțiilor de la angajat la angajator, dar și a creșterii numărului de salariați și a majorării salariilor.

Măsura a fost atunci criticată cu vehemență de PNL. Iată însă că după 2 ani se văd roadele bune ale acelei decizii”.Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Senatorul Niculae Bădălău: ”Este pentru prima oară, din 2007, când bugetul de pensii are din nou excedent

Comentarii

comentarii