Fără categorie

Substanţele interzise şi mărfurile contrafăcute rămân „la modă” în Vama Giurgiu

Peste 2.000 de fiole cu substanţe dopante,  descoperite de poliţiştii de frontieră de la PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-un automarfar, 2100 fiole care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 09.07.2019, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul bulgar V.G., în vârstă de 24 de ani. Acesta efectua un transport de coletărie din Bulgaria, pentru o firmă de curierat din România.

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, au fost descoperite mai multe cutii care conțineau 1000 de fiole inscripționate Testosterone Enanthate, 300 fiole inscripționate Winstrol Depot și 800 de fiole inscripționate Pregnyl. Toate aveau ca substanțe active testosteron, stanozolol și gonadotrophin, acestea aflându-se pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, prevăzută în Legea 104/2008.

La cercetări, cetățeanul bulgar a declarat că este angajatul unei firme de curierat din Bulgaria, transportă coletele pentru diferite firme si nu are cunoștință despre conținutul acestora.

În cauză, conform prevederilor legale, a fost dispusă măsura reţinerii produselor farmaceutice, în valoare de 35.800 lei, iar cetățeanul bulgar a fost sancționat contravenţional.

 

Bunuri în valoare de peste 300.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 2.400 articole textile, de încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc, un bulgar și un român au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 09.07.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit într-un microbuz și în două autocare, în compartimentele destinate bagajelor, cantitatea totală de 2.404 articole textile, de încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean turc, un cetățean bulgar și un cetățean român, cu vârste cuprinse între 35 și 47 de ani. Acestia au declarat că transportau bunurile pentru diverse persoane și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 318.520 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Comisar șef de poliție Cazacu Danut,

The post Substanţele interzise şi mărfurile contrafăcute rămân „la modă” în Vama Giurgiu appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Substanţele interzise şi mărfurile contrafăcute rămân „la modă” în Vama Giurgiu

Comentarii

comentarii