www.huhurez.com/

Tăcerea MApN și SRI, confirmă zvonul că Decizia nr.4/13 iulie 2020 a Curții de Conturi a fost contestată

Se zvonește că, totuși, CSP a MApN ar fi contestat decizia nr. 4/13 07 2020 a Curții de Conturi, privind remedierea neregulilor constatate în procedura de actualizare în anul 2017 a pensiilor militare.
Contestația trebuia depusă în interiorul termenului de 15 zile după ce decizia a fost înregistrată la CPS a MApN, termen care a expirat în jurul datei de 30 iulie 2020. 
Conducerea financiaro-juridică din MApN, vinovată de neregulile constatate, prin care zeci de mii de pensionari MApN au fost păgubiți și umiliți timp de 3 ani, a ales soluția tragerii de timp, în așteptarea unor momente mai favorabile decât cele în care se găsesc în prezent. 
Comisia de contestații a Curții de Conturi are termen 45 de zile pentru a decide dacă admite sau respinge contestația.
Ar fi foarte bine dacă CSP a MApN a ales calea contestării Deciziei nr.4/13 07 2020, cu posibilitatea ca diferendul pe care il creează cu Curtea de Conturi, nu cu rezerviștii,  să fie tranșat în justiție, respectiv la Curtea de Apel București și în recurs la ICCJ. 
Oricum, data emiterii deciziei Curții de Conturi poate fi considerată dată a constatării calcului gresit, dată de la care se numără trei ani înapoi ca termen de prescripție pentru fiecare transă lunară a prestației neexecutate. Prima tranșă neonorată de către CSP a MAPN, dar și de către CSP a SRI, este cea din luna iulie 2017.
Numai așa se tratează trufia prostească.
Nenorocul guleraților este că, prin intermediul site-urilor neoficioase, care au înlocuit tăcerea condamnabilă a presei militare și a multor structuri asociative ale rezerviștilor, mii de rezerviști MApN și SRI au constientizat că au fost păgubiți, dar mai ales  că s-a încercat prostirea lor și dezinformarea unor instituții importante ale statului.
Persistență în prostie îi descalifică și pe actualii conducători din MApN și SRI, care nu pot spune că nu au fost informați.Sursa: huhurez
Articol sursa: Tăcerea MApN și SRI, confirmă zvonul că Decizia nr.4/13 iulie 2020 a Curții de Conturi a fost contestată

Comentarii

comentarii