Fără categorie

Toate focarele de pestă porcină africană din judeţul Giurgiu au fost închise

pesta africana

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Giurgiu a anunţat că au fost stinse un număr de 22 focare de pestă porcină africană din localităţile Brăniştari (3 focare), Budeni (3 focare), Comana (3 focare), Gostinari (1 focar), Grădiştea (1 focar), Mihai Bravu (10 focare) şi Vlad Ţepeş (1 focar).
DSVSA menţine în continuare următoarele măsuri:
1.Târgurile de animale rămân închise conform notei de serviciu a ANSVSA nr. 26977/11.07.2018
2.Mişcarea animalelor se face cu autorizare din partea D.S.V.S.A. Giurgiu (identificate şi însoţite de documente sanitare veterinare)
3.Pentru vânătoare se vor respecta în continuare: Planul de măsuri de la nivelul judeţului Giurgiu, cu modificările şi completările ulterioare, Hotărârea CNSSU nr. 3 cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ordinul ANSVSA nr. 3/2019.
4.Repopularea cu porci după stingerea focarelor se face astfel: introducerea de porci santinelă în exploataţiile afectate; obţinerea, după minim 45 de zile de staţionare în exploataţiile afectate a porcilor santinelă, a rezultatelor serologice negative în direcţia pestei porcine africane; în cazul în care nu se introduc porci santinelă, repopularea se poate realiza la 6 luni de la ultima dezinfecţie, ţinând seama de situaţia epidemiologică.
Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Giurgiu sau autorităţilor locale.Sursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: Toate focarele de pestă porcină africană din judeţul Giurgiu au fost închise

Comentarii

comentarii