USR a făcut iar circ în Parlament, contestând decizii ale Curții Constituționale

 

În nota obișnuită încă de când au preluat mandatele, deputații USR au făcut circ din nou în Parlament la adoptarea Legilor Justiției. Îmbrăcați în tricouri înscripționate cu ”#farapenali” aceștia au ”pichetat” prezidiul Camerei, spectacolul fiind transmis în direct de colega lor, Cosette Chichirău.

Dacă luăm în calcul că votul de ieri a fost strict pentru punerea în aplicare a deciziilor Curții Constituționale privind legile Justiției, putem trage concluzia că parlamentarii USR au protestat împotriva ordinii constituționale, ceea ce nu este o noutate.

Scoaterea președintelui din procedura de numire a judecătorilor de la Înalta Curte reprezintă îndeplinirea unei obiecții din partea Curții Constituționale.

În același timp, scoaterea președintelui din această procedură reprezintă depolitizarea totală a sistemului de justiție, care primește astfel independență deplină față de orice factor politic.

Prin urmare, circul USR poate fi interpretat ca un protest împotriva răspunderii magistraților, împotriva depolitizării Justiției și împotriva desecretizării protocoalelor secrete în baza cărora s-au comis multe abuzuri și încălcări ale drepturilor fundamentale, de către reprezentanții sistemului judiciari.

Măcar liberalii au înțeles absurdul situației și s-au delimitat de circăreala useristă.Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: USR a făcut iar circ în Parlament, contestând decizii ale Curții Constituționale

Comentarii

comentarii