Voucherele de vacanţă, pe care PNL le vrea eliminate, ajutor pentru patronatele din turism

 

Valoarea voucherelor ar putea creşte de anul viitor, a precizat ministrul Turismului, care a mai spus că, în acest sens,  va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii industriei turismului.

Beneficiarii pot opta să îşi petreacă vacanţa în lunile octombrie-noiembrie şi martie-aprilie. În aceste luni, de regulă, se înregistrează un număr redus de turişti. Astfel, bugetarii vor primi vouchere majorate, valoarea estimativă fiind de 2.080 lei în extrasezon.

Au existat voci care au acuzat o astfel de măsură care ar avantaja bugetarii, în timp ce  lucrătorii din mediul privat nu primesc astfel de avantaje materiale, cea mai vocală fiin a senatorului PNL, Florin Cîţu, care a spus că PNL va elimina aceste tichete.

Invitat să comenteze poziția senatorului PNL, Florin Cîțu, ministrul Trif a spus: ”Haideţi să analizăm unde ajung banii în final? În industria turistică. Industria turistică, în proporţie de 95% este privată, deci ajung la privat, este un ajutor direct acordat mediului privat. Mai mult, prin această măsură am reuşit să aducem la suprafaţă, la nivelul anului 2018, aproape 60% din industria care funcţiona la negru. Ne-au crescut cererile de clasificare cu peste 60% anul trecut şi anul acesta aproape se menţine acest trend.”

Efectele utilizării voucherelor de vacanţă pentru bugetari s-au văzut pe piaţa turismului şi în alt mod. Unii deţinători de unităţi de cazare au majorat preţurile. Alţii au practicat două tipuri de tarife. Un tarif mai mare pentru bugetarii cu vouchere. Şi un alt tarif, mai mic, pentru cei care plăteau cu bani cazarea.

Dar despre asta, liberalii se fac că plouă!

M.B

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Voucherele de vacanţă, pe care PNL le vrea eliminate, ajutor pentru patronatele din turism

Comentarii

comentarii

Fără categorie
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com